[Trac-bugs] [PC-BSD Trac] #615: No Sound

PC-BSD trac at pcbsd.org
Sat Jun 16 04:18:45 PDT 2012


#615: No Sound
-------------------------+----------------------------------
 Reporter:  dbrons       |       Type:  System Defect
   Status:  new          |   Priority:  major
Milestone:               |  Component:  System Configuration
  Version:  9.0-RELEASE  |   Keywords:  sound
-------------------------+----------------------------------
 Lo people,

 I still have no sound since the first install of my PCBSD 9 ...

 I tried all recommendations of User HandBooks and FAQ etc. ... but still
 doens't work.

 What I have tried :

 [QUOTE][I][B]dmesg[/B][/I] :

 hdac0: <Intel 82801G High Definition Audio Controller> mem
 0xd02c0000-0xd02c3fff irq 22 at device 27.0 on pci0
 hdac0: HDA Codec #0: Analog Devices AD1981HD
 pcm0: <HDA Analog Devices AD1981HD PCM #0 Analog> at cad 0 nid 1 on hdac0
 pcm1: <HDA Analog Devices AD1981HD PCM #1 Digital> at cad 0 nid 1 on
 hdac0[/QUOTE]

 [QUOTE][I][B]cat /dev/sndstat[/B][/I] :

 FreeBSD Audio Driver (newpcm: 32bit 2009061500/i386)
 Installed devices:
 pcm0: <HDA Analog Devices AD1981HD PCM #0 Analog> (play/rec) default
 pcm1: <HDA Analog Devices AD1981HD PCM #1 Digital> (play)
 [/QUOTE]

 [QUOTE][B][I]cat /boot/loader.conf[/I][/B] :

 snd_hda_load="YES"[/QUOTE]

 [QUOTE][B][I]kldload snd_hda[/I][/B] :

 kldload: can't load snd_hda: File exists[/QUOTE]

 [QUOTE][B][I]cat /etc/sysctl.conf[/I][/B] :

 dev.pcm.0.play.vchans=0
 dev.pcm.0.rec.vchans=0
 #hw.snd.default_auto=1
 hw.snd.default_unit=0[/QUOTE]

 [QUOTE]When settings [B][I]default_unit=1[/I][/B] :

 Mixer vol      is currently set to 100:100
 Mixer pcm      is currently set to 100:100

 When settings [B][I]default_unit=0[/I][/B] :

 Mixer vol      is currently set to 100:100
 Mixer pcm      is currently set to 100:100
 Mixer speaker      is currently set to 100:100
 Mixer line      is currently set to 100:100
 Mixer mic     is currently set to 100:100
 Mixer cd      is currently set to 100:100
 Mixer rec      is currently set to 100:100
 Mixer igain      is currently set to 100:100
 Mixer ogain      is currently set to 100:100
 Mixer line1      is currently set to 100:100
 Mixer monitor      is currently set to 100:100
 Recording source: mic[/QUOTE]

 In Gnome interface, I have an option to confiure the sound (near the
 horloge), when I try to configure:
 Hardware : I found no device
 Input : Input volume to Maximum, /dev/dsp0 (selected)
 Output : Output volume to Maximum , /dev/dsp0 Stereo (selected), /dev/dsp1
 Stereo.

 Yesterday, when trying all configuration, I had a sound a low level sound.
 Like if you set the vol of your radio to 0,01. But the sound was there,
 and all my mixer was set to 100:100. I lost this conf and I can't hear not
 anymore.


 Thanks for the help :)

-- 
Ticket URL: <http://trac.pcbsd.org/ticket/615>
PC-BSD <http://trac.pcbsd.org>
PC-BSD Project Management


More information about the Trac-bugs mailing list