[Trac-bugs] [PC-BSD Trac] #600: Unable to install 9.0

PC-BSD trac at pcbsd.org
Mon Apr 2 08:33:52 PDT 2012


#600: Unable to install 9.0
---------------------------+-------------------------
 Reporter:  stinkfoot      |      Owner:  kris
     Type:  System Defect  |     Status:  new
 Priority:  critical       |  Milestone:
Component:  Installer      |    Version:  9.0-RELEASE
 Keywords:                 |
---------------------------+-------------------------
 Hello

 I am unable to install the 9.0 release.  It appears that it's not
 detecting or rejecting the USB keyboard and USB mouse, as well as
 complaining that the install image is not found and cannot be mounted.

 I have ruled out a bad install image. I tried with the 64 bit DVD Full and
 the 64 bit Live images. I also downloaded them from different mirror sites
 using two different computers. DVD images were also burned using two
 different PC's. I then went and downloaded the 64 bit USBFULL and 64 bit
 USB Live images and created two bootable USB flash drives.

 In every case, either with the DVD or USB images, the boot starts off
 fine, goes about the business of detecting devices, but once it gets to
 the USB ports, it seems to go bonkers after detecting them. I managed to
 capture what is happening on the console. I tried the Normal, AHCI,
 Verbose and boot to console - all fail the exact same way.

 Here is what is happening, this starts just before the errors appear::

 {{{
 usbus0: 12Mbps Full Speed USB v1.0
 usbus1: 480Mbps High Speed USB v2.0
 ugen0.1: <nVidia> at usbus0
 uhub0: <nVidia OHCI root HUB, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1> on usbus0
 ugen1.1: <nVidia> at usbus1
 uhub1: <nVidia EHCI root HUB, class 9/0, rev 2.00/1.00, addr 1> on usbus1
 uhub0: 8 ports with 8 removable, self powered
 uhub1: 8 ports with 8 removable, self powered
 usb_alloc_device: set address 2 failed (USB_ERR_TIMEOUT, ignored)
 usb_alloc_device: set address 2 failed (USB_ERR_TIMEOUT, ignored)
 usbd_setup_device_desc: getting device descriptor at addr 2 failed,
 USB_ERR_TIMEOUT
 usbd_req_re_enumerate: addr=2, set address failed! (USB_ERR_TIMEOUT,
 ignored)
 usbd_setup_device_desc: getting device descriptor at addr 2 failed,
 USB_ERR_TIMEOUT
 usbd_req_re_enumerate: addr=2, set address failed! (USB_ERR_TIMEOUT,
 ignored)
 ugen0.2: <Unknown> at usbus0 (disconnected)
 uhub_reattach_port: could not allocate new device
 usb_alloc_device: set address 2 failed (USB_ERR_TIMEOUT, ignored)
 usbd_setup_device_desc: getting device descriptor at addr 2 failed,
 USB_ERR_TIMEOUT
 usbd_req_re_enumerate: addr=2, set address failed! (USB_ERR_TIMEOUT,
 ignored)
 usbd_req_re_enumerate: addr=2, set address failed! (USB_ERR_TIMEOUT,
 ignored)
 usbd_setup_device_desc: getting device descriptor at addr 2 failed,
 USB_ERR_TIMEOUT
 ugen1.2: <Unknown> at usbus0 (disconnected)
 uhub_reattach_port: could not allocate new device
 Trying to mount root from ufs:/dev/ufs/ROOTFS []...
 start_init: trying /sbin/init


 Sleeping 10 seconds to let devices settle
 ls: /dev/da*: No such file or directory
 Checking for install image on: /dev/cd0
 Unable to mount: /dev/cd0
 Checking for install image on: /dev/cd1
 Unable to mount: /dev/cd1
 Checking for install image on: /dev/cd2
 Unable to mount: /dev/cd2
 Checking for install image on: /dev/cd3
 Unable to mount: /dev/cd3
 Checking for install image on: /dev/acd0
 Unable to mount: /dev/acd0
 Checking for install image on: /dev/acd1
 Unable to mount: /dev/acd1
 Checking for install image on: /dev/acd2
 Unable to mount: /dev/acd2
 Checking for install image on: /dev/acd3
 Unable to mount: /dev/acd3
 Error mounting install image!!!
 Please report this problem to PC-BSD support!
 ls: *cd*: No such file or directory
 ls: da*: No such file or directory
 Available devices are :
 Press ENTER to drop to shell. When finished, type in 'exit' to reboot.
 }}}
 ====

 At this point all I can do is power off or reboot, as the keyboard is
 useless. I have tried several wired and wireless keyboards, tried every
 USB port and the results are always the same as above. I even tried
 disabling the on-board USB and tried using a generic (Rosewill) powered
 USB 2.0 PCIE 1x card, and that was not even detected at all.

 It does appear that the installer is actually disabling the keyboard and
 mouse - one of my keyboards is backlit and when the error messages pop up
 the keyboard will go dark.

 Also as a FYI, I tried using the PC-BSD 8.2 64 Bit DVD on the same
 computer,  the install worked perfectly, no errors at all from start to
 finish.

 This is the system I am trying to install on that it seems like 9.0
 doesn't like:

 Motherboard: MSI P6N SLI Platinum MS-7350 Ver 1.0\\
 NVIDIA nForce 650i SLI (C55) Chipset\\
 NVIDIA nForce 430i (MCP51) Chipset\\
 Realtek ALC888 HD Audio\\
 Realtek RTL8211BL 10/100/1000 Ethernet\\
 VIA VT 6308P Firewire\\

 CPU: Intel Q6770 Core2 Quad 2.66GHz

 Memory: (4x) Generic 2GB DDR-II 800MHz, 8GB Total

 Video Card: PNY Technologies NVIDIA 8600GT, 512 MB GDDR3 Factory
 Overclocked

 HDD:  Samsung 80GB SATA HD080HJP\\
 Seagate 160GB Barracuda 7200.7 SATA ST3160828AS\\
 Western Digital 160GB Caviar SATA 1600AAJS\\

 CD/DVD: Memorex 5395 16X DVD-R/RW CD-R/RW EIDE

 Keyboard: Saitek Eclipse USB\\
 Mouse: Microsoft Wireless Laser Mouse 6000\\

 Any other info you need please let me know.

 ~Keith

-- 
Ticket URL: <http://trac.pcbsd.org/ticket/600>
PC-BSD <http://trac.pcbsd.org>
PC-BSD Project Management


More information about the Trac-bugs mailing list