<html>
  <head>
    <meta content="text/html; charset=ISO-8859-1"
      http-equiv="Content-Type">
  </head>
  <body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000">
    <div class="moz-cite-prefix">On 10/14/2013 20:30, Curt Dox wrote:<br>
    </div>
    <blockquote
cite="mid:CAHRv5yjMQtmcH=FJhNV3pzVh82=RWd6i+ACfph4JDGmP9Fcuag@mail.gmail.com"
      type="cite">
      <div dir="ltr">I'm not sure how this issue has slipped by so many
        hands/faces, but for me gtk20 has not successfully built in the
        last few weeks due to this exact same issue.
        <div><br>
        </div>
        <div>I have tried removing/deinstalling ALL ports and starting
          fresh (on basically a FreeBSD system) and retrieved ports via
          svn or via portsnap fetch extract.  Any port that needs gtk20
          will not build because gtk20 will not itself build, due to the
          lack of "libpixman-1.so.9" needed by "im-ibus.so" and there is
          no exposed option to omit the im-ibus module in gtk20.</div>
        <div><br>
        </div>
        <div>IMHO the ports tree should not ever have to depend upon
          hidden options or secret commandline flags in order for any
          port in the tree to build, simply go to that place and type
          'make install clean' and all depends should be drawn in.  It
          is frankly assinine to ever suggest that a port might be
          "lighter" simply due to dependencies not being included by the
          port's makefile- if it needs something, it will surely find it
          on the system but this does not obviate the requirement, it
          does break the automagical nature of the ports tree system.</div>
        <div><br>
        </div>
        <div>The serious and unfortunate thing about gtk20 not building,
          is that it affects a wide swath of ports which may not even
          use gtk20 directly.  One may notice that multiple desktops
          cannot build.</div>
        <div>
          <br>
        </div>
        <div>I continue to look forward to when gtk20 actually builds
          successfully again.  I do not depend upon pkg/pkgng, and this
          is likely why the issue occurs for me and not the
          devs/maintainers.  The ports system is broken in regard to
          gtk20-dependent ports and that is a shame.</div>
      </div>
      <div class="gmail_extra"><br>
      </div>
    </blockquote>
    <br>
    :(<br>
    <br>
    I'm struggling to keep our PKGNG repo updated right now, so many
    ports are in a broken state at the moment.<br>
    <br>
    Is this on a 9.2 system, or 10? Whats the specific error you get
    when you try to compile?<br>
    <br>
    <blockquote
cite="mid:CAHRv5yjMQtmcH=FJhNV3pzVh82=RWd6i+ACfph4JDGmP9Fcuag@mail.gmail.com"
      type="cite">
      <div class="gmail_extra"><br>
        <div class="gmail_quote">On Fri, Oct 11, 2013 at 6:26 AM, Jacob
          . D <span dir="ltr"><<a moz-do-not-send="true"
              href="mailto:frag-artists@cox.net" target="_blank">frag-artists@cox.net</a>></span>
          wrote:<br>
          <blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0
            .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">Hi, just
            upgraded this morning and got this error from "pc-update
            manager pkg update" via terminal :<br>
            <br>
            Upgrading ibus from 1.4.1 to 1.4.2...Cannot load module
            /usr/local/lib/gtk-3.0/3.0.0/immodules/im-ibus.so: Shared
            object "libibus-1.0.so.401" not found, required by
            "im-ibus.so"<br>
            /usr/local/lib/gtk-3.0/3.0.0/immodules/im-ibus.so does not
            export GTK+ IM module API: Shared object
            "libibus-1.0.so.401" not found, required by "im-ibus.so"<br>
            Cannot load module /usr/local/lib/gtk-2.0/2.10.0/immodules/im-ibus.so:
            Shared object "libibus-1.0.so.401" not found, required by
            "im-ibus.so"<br>
            <br>
            <br>
            everything else seems to have been upgraded without issue.<br>
            <br>
            Just thought I would report this.<br>
            <br>
            Thanks!<br>
            <br>
            _______________________________________________<br>
            Testing mailing list<br>
            <a moz-do-not-send="true"
              href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org" target="_blank">Testing@lists.pcbsd.org</a><br>
            <a moz-do-not-send="true"
              href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing"
              target="_blank">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a><br>
          </blockquote>
        </div>
        <br>
      </div>
      <br>
      <fieldset class="mimeAttachmentHeader"></fieldset>
      <br>
      <pre wrap="">_______________________________________________
Testing mailing list
<a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</a>
<a class="moz-txt-link-freetext" href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a>
</pre>
    </blockquote>
    <br>
    <br>
    <pre class="moz-signature" cols="72">-- 
Kris Moore
PC-BSD Software
iXsystems</pre>
  </body>
</html>