<div dir="ltr">Ok, I tried also with setting the xorg.conf file with the nvidia-xorg config command.<br><br>It must be different because afterwards the nvidia driver is no longer "pre-loaded" with ZFS.ko and the other pre-loaded stuff at the second stage (after you press F1)<br>
But since I have no idea of the where xorg files are located , I won't be able to tell you if there is a significant difference in the way it's coded or not, but the process does in fact seem   a bit different.<br>
<br>Like for instance with the display manager option from the pc-bsd control panel , it tries to go directly to xorg after it notes that it loaded/started GDM, this is not the case with the nvidia method , it gets stuck at the prompt which allowed me to see this extra part in  there, but it is not included in dmesg for some reason?<br>
<br>GDM Binary : 2700<br><div class="gmail_extra">**Warning** Failed to acquire org.gnome.display.manager, bailing out<br><br>Also there is the message  :<br><br>ppc0 : unable to reserve port range <br><br>As for the nvidia metapkg they give no nvidia specific error message unless I use the beta drivers and I am not sure if they are relevant to what needs to be fixed?<br>
<br><br><div class="gmail_quote">On Sat, Jun 29, 2013 at 2:00 PM,  <span dir="ltr"><<a href="mailto:testing-request@lists.pcbsd.org" target="_blank">testing-request@lists.pcbsd.org</a>></span> wrote:<br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px 0.8ex;border-left-width:1px;border-left-color:rgb(204,204,204);border-left-style:solid;padding-left:1ex">
Send Testing mailing list submissions to<br>
        <a href="mailto:testing@lists.pcbsd.org">testing@lists.pcbsd.org</a><br>
<br>
To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit<br>
        <a href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing" target="_blank">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a><br>
or, via email, send a message with subject or body 'help' to<br>
        <a href="mailto:testing-request@lists.pcbsd.org">testing-request@lists.pcbsd.org</a><br>
<br>
You can reach the person managing the list at<br>
        <a href="mailto:testing-owner@lists.pcbsd.org">testing-owner@lists.pcbsd.org</a><br>
<br>
When replying, please edit your Subject line so it is more specific<br>
than "Re: Contents of Testing digest..."<br>
<br>
<br>
Today's Topics:<br>
<br>
   1. Nvidia GT 210 issue update (Jacob . D)<br>
   2. RR issues (Jacob . D)<br>
   3. Re: Nvidia GT 210 issue update (Kris Moore)<br>
<br>
<br>
----------------------------------------------------------------------<br>
<br>
Message: 1<br>
Date: Fri, 28 Jun 2013 14:43:57 -0500<br>
From: "Jacob . D" <<a href="mailto:frag-artists@cox.net">frag-artists@cox.net</a>><br>
To: <a href="mailto:testing@lists.pcbsd.org">testing@lists.pcbsd.org</a><br>
Cc: <a href="mailto:testing-request@lists.pcbsd.org">testing-request@lists.pcbsd.org</a><br>
Subject: [PC-BSD Testing] Nvidia GT 210 issue update<br>
Message-ID: <20130628154357.48JCM.9862.imail@eastrmwml207><br>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8<br>
<br>
Hi, I found a way to re-install PC-BSD by toggling the "vesa" option after loader is finished, obviously that's the only way to enter the setup program.<br>
<br>
I looked in the  "customize" selection button in the setup menu, there are no "legacy"  drivers there (at least from what I could see) only saw the 304 driver with the 310 xconfig and and the 310 settings tools<br>

<br>
Problem is these  cause a boot-loop, and no  "legacy"  drivers are listed, also when booting the setup program from DVD, if you check the box for the nvidia drivers, it freezes and does not recover.<br>
<br>
I would find it strange that Nvidia lists my GPU as "covered" but yet, it does not work?<br>
<br>
I am going maybe safely assume that it is the Video BIOS\Firmware at fault or specialty\vendor specific  GPU tweaks Bio-star made to this GPU Board.<br>
<br>
Also after booting into the real installation, and setting up root \ normal user names , ntp and whatever I choose not to accept the default settings for video configuration and selected the "nv" driver with 16bpp instead of 24, works well enough for "most" 3D games, except neverball lags quite a bit, even on minimal settings, which is what I have to do for most , if not all the games.<br>

<br>
Thanks for all the awesome and generous\copious amounts of patience  you guys have given out towards me!<br>
<br>
This is why I love the BSD community, everyone tries to help you out, instead of just saying something rude & critical like "google it" or RTFM!<br>
<br>
Again, Thanks!<br>
<br>
<br>
------------------------------<br>
<br>
Message: 2<br>
Date: Fri, 28 Jun 2013 15:00:35 -0500<br>
From: "Jacob . D" <<a href="mailto:frag-artists@cox.net">frag-artists@cox.net</a>><br>
To: <a href="mailto:testing@lists.pcbsd.org">testing@lists.pcbsd.org</a><br>
Cc: <a href="mailto:testing-request@lists.pcbsd.org">testing-request@lists.pcbsd.org</a><br>
Subject: [PC-BSD Testing] RR issues<br>
Message-ID: <20130628160035.LE2KO.10040.imail@eastrmwml207><br>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8<br>
<br>
Tried the rolling release about an hour ago, to see if I would any more luck installing the closed blob nvidia drivers, but no dice.<br>
<br>
Here are the results:<br>
<br>
The task bar(lxpanel?) at the bottom was a constant flicker, CPU was always at 61% according to the task manager, yet it did not show what exactly was consuming it all.<br>
<br>
Something was awry with the network system implementation at boot the loader messages would say "cannot send msg to em0, access denied"<br>
<br>
And it would seem to do this no matter which card I used, both em0 and re0 were tried among others, so I don't think it was completely a driver issue as it completely the DHCP process completely  , gets the ip address and DNS servers down, but still did was not able to connect to any thing , like web pages or anything of the sort. I would either get "connection reset" , "no address record" , "unable to look up hostname" or  "unable to resolve dns"  .<br>

<br>
Only difference I could see in regarding to this (no expert here) is that ipfw is enabled at boot and is loaded at the very beginning of the start process along with zfs and other things .<br>
no idea if that blocks any traffic, but it would seem something has the wrong settings or permissions some where in some file or group of files or something coded wrongly<br>
<br>
I am on the stable version right now 9.1 release, only problem with is the control panel crashes often with this error:<br>
QMetaobject::connect slots by name : no matching signal for on_item activated (Qlist widget item)<br>
<br>
This happens randomly.<br>
but can be triggered by leaving idle for too long or sometimes clicking on an icon in the window , and even saving settings !<br>
<br>
This will conclude my report.<br>
<br>
Thanks for all the hard work guys!<br>
<br>
<br>
<br>
------------------------------<br>
<br>
Message: 3<br>
Date: Fri, 28 Jun 2013 16:56:21 -0400<br>
From: Kris Moore <<a href="mailto:kris@pcbsd.org">kris@pcbsd.org</a>><br>
To: <a href="mailto:testing@lists.pcbsd.org">testing@lists.pcbsd.org</a><br>
Subject: Re: [PC-BSD Testing] Nvidia GT 210 issue update<br>
Message-ID: <<a href="mailto:51CDF875.6020006@pcbsd.org">51CDF875.6020006@pcbsd.org</a>><br>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1<br>
<br>
On 06/28/2013 15:43, Jacob . D wrote:<br>
> Hi, I found a way to re-install PC-BSD by toggling the "vesa" option after loader is finished, obviously that's the only way to enter the setup program.<br>
><br>
> I looked in the  "customize" selection button in the setup menu, there are no "legacy"  drivers there (at least from what I could see) only saw the 304 driver with the 310 xconfig and and the 310 settings tools<br>

><br>
> Problem is these  cause a boot-loop, and no  "legacy"  drivers are listed, also when booting the setup program from DVD, if you check the box for the nvidia drivers, it freezes and does not recover.<br>
><br>
> I would find it strange that Nvidia lists my GPU as "covered" but yet, it does not work?<br>
It only lists it as that if the nvidia driver is working for the<br>
installer, which sounds like it does. The installer one is the latest<br>
nvidia driver we use in the base system as well. Maybe after<br>
installation something else is conflicting with the driver, causing<br>
these issues? When you test the "real" driver, can run you "dmesg" and<br>
do you see any NVRM: messages near the bottom? Those would be coming<br>
from the driver and may help us determine the cause.<br>
<br>
> I am going maybe safely assume that it is the Video BIOS\Firmware at fault or specialty\vendor specific  GPU tweaks Bio-star made to this GPU Board.<br>
><br>
> Also after booting into the real installation, and setting up root \ normal user names , ntp and whatever I choose not to accept the default settings for video configuration and selected the "nv" driver with 16bpp instead of 24, works well enough for "most" 3D games, except neverball lags quite a bit, even on minimal settings, which is what I have to do for most , if not all the games.<br>

><br>
> Thanks for all the awesome and generous\copious amounts of patience  you guys have given out towards me!<br>
><br>
> This is why I love the BSD community, everyone tries to help you out, instead of just saying something rude & critical like "google it" or RTFM!<br>
><br>
> Again, Thanks!<br>
> _______________________________________________<br>
> Testing mailing list<br>
> <a href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</a><br>
> <a href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing" target="_blank">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a><br>
<br>
<br>
--<br>
Kris Moore<br>
PC-BSD Software<br>
iXsystems<br>
<br>
<br>
<br>
------------------------------<br>
<br>
_______________________________________________<br>
Testing mailing list<br>
<a href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</a><br>
<a href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing" target="_blank">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a><br>
<br>
<br>
End of Testing Digest, Vol 77, Issue 29<br>
***************************************<br>
</blockquote></div><br></div></div>