<html><body><div style="color:#000; background-color:#fff; font-family:arial, helvetica, sans-serif;font-size:10pt"><div id="yiv980657212"><div><div style="color:#000;background-color:#fff;font-family:arial, helvetica, sans-serif;font-size:10pt;">Thanks for the reply.  Yeah, it was always flaky in the past because of HAL. Hell it wouldn't even open the pod bay doors after a while.<br><br><span style="font-weight: bold;">This was a card reader: Sony MRW 62E</span><br><br># file -s /dev/da3s1<br><br>/dev/da3s1: x86 boot sector; partition 3: ID=0x70, starthead 0, startsector 3072, 0 sectors; partition 4: ID=0x42, starthead 0, startsector 1126178895, 2147503439 sectors, code offset 0x3e, OEM-ID "PwrShot ", sectors/cluster 64, root entries 512, Media descriptor 0xf8, sectors/FAT 236, heads 64, hidden sectors 135, sectors 3862393 (volumes > 32 MB) , serial number 0x4dd522fd, label: "CANON_DC   ", FAT (16 bit)<br><br><span style="font-weight:
 bold;">This was a thumb drive: SMI USB DISK 1100</span><br><br>/dev/da0: x86 boot sector, Microsoft Windows XP MBR, Serial 0xc3072e18; partition 1: ID=0x6, starthead 1, startsector 32, 4062176 sectors, code offset 0xc0<br><br><span style="font-weight: bold;">Another thumb drive: Kingston DataTraveler 2.0 PMAP</span><br><br>/dev/da0: x86 boot sector; partition 1: ID=0xe, active, starthead 1, startsector 8064, 3958912 sectors, code offset 0xbe<br><br><br>It did recognize a Samsung CD player (TSSTcorp CDDVDW SE-S084B TS01), though it took a while.  The first time I plugged it in the system spontaneously rebooted after a few seconds.<br><br>Thanks,<br><br><br>Jeff<br><br><br><div id="yiv980657212yui_3_7_2_19_1359460789312_54"><span><br></span></div><div><br id="yiv980657212yui_3_7_2_19_1359460789312_56"><blockquote id="yiv980657212yui_3_7_2_19_1359460789312_59" style="border-left:2px solid rgb(16, 16,
 255);margin-left:5px;margin-top:5px;padding-left:5px;">  <div class="yiv980657212yui_3_7_2_19_1359460789312_62" style="font-family:arial, helvetica, sans-serif;font-size:10pt;"> <div class="yiv980657212yui_3_7_2_19_1359460789312_63" style="font-family:times new roman, new york, times, serif;font-size:12pt;"> <div dir="ltr"> <font face="Arial" size="2"> <hr size="1">  <b><span style="font-weight:bold;">From:</span></b> Ken Moore <ken@pcbsd.org><br> <b><span style="font-weight:bold;">To:</span></b> testing@lists.pcbsd.org <br> <b><span style="font-weight:bold;">Sent:</span></b> Tuesday, January 29, 2013 8:53 PM<br> <b><span style="font-weight:bold;">Subject:</span></b> Re: [PC-BSD Testing] More on USB not working<br> </font> </div> <br><div id="yiv980657212">
  

    
  
  <div>
    <div class="yiv980657212moz-cite-prefix">On 01/29/2013 08:08, Jeff wrote:<br>
    </div>
    <blockquote type="cite">
      <div class="yiv980657212yui_3_7_2_19_1359460789312_69" style="color:#000;background-color:#fff;font-family:arial, helvetica, sans-serif;font-size:10pt;">More info on my problem
        getting 9.1 to see USB devices.<br>
        <br>
        Using camcontrol I found the device and manually mounted it:
        mount_msdosfs /dev/da3s1 /mnt<br>
        <br>
        So why doesn't the system do this for me?<br>
        <br>
        Before it showed up in Dolphin automagically.<br>
        <br>
        Thanks,<br>
        <br>
        Jeff<br>
        <div><br>
        </div>
      </div>
      <br>
      <fieldset class="yiv980657212mimeAttachmentHeader"></fieldset>
      <br>
      <pre>_______________________________________________
Testing mailing list
<a rel="nofollow" class="yiv980657212moz-txt-link-abbreviated" ymailto="mailto:Testing@lists.pcbsd.org" target="_blank" href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</a>
<a rel="nofollow" class="yiv980657212moz-txt-link-freetext" target="_blank" href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a>
</pre>
    </blockquote>
    <br>
    Are you only trying to use Dolphin to manage the device, or have you
    tried using the new device-mounting tray utility for 9.1?<br>
    <br>
    Dolphin (and other linux-developed file managers) usually use HAL to
    try and manage devices, but it is quite flaky on FreeBSD which is
    why I created pc-mounttray in the first place (to use the reliable
    FreeBSD methods).<br>
    <br>
    If the mount tray does not detect your device, could you send some
    info my way? Specifically, I need the output of "file -s
    <device>" which in your case looks like it should be "file -s
    /dev/da3s1".<br>
    <br>
    Thanks! The auto-detection algorithms are being continuously refined
    based on input from users like you.... :-)<br>
    <br>
    <pre class="yiv980657212moz-signature">-- 
~~Ken Moore~~
PC-BSD/iXsystems</pre>
  </div>

</div><br>_______________________________________________<br>Testing mailing list<br><a rel="nofollow" ymailto="mailto:Testing@lists.pcbsd.org" target="_blank" href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</a><br><a rel="nofollow" target="_blank" href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a><br><br><br> </div> </div> </blockquote></div>   </div></div></div></div></body></html>