I can confirm that Xfce will go to suspend on lid-close. Aside from LXDE, I have not tested any other DEs to see if this behavior is replicated. This is on a Thinkpad X61, PC-BSD v9 RELEASE.<div><br></div><div>LXDE >> close lid >> system does not go to suspend (lid-close to suspend ...still waiting) :)</div>
<div><br></div><div>Xfce >> close lid >> system goes to suspend, with the (usual?) problems with resume upon opening the lid. (lid-close to suspend ~ 5 seconds)</div><div><br></div><div>Claive -- good catch on this one! Depending on your laptop's make/model, you may have better luck configuring successful suspend/resume. Arthur's suggestion for checking BIOS settings is probably a good place to start.</div>
<div><br></div><div>Cheers!</div><div>Bridger<br><br><div class="gmail_quote">On Tue, Mar 27, 2012 at 12:52 PM, claive alvin Acedilla <span dir="ltr"><<a href="mailto:cabpacedilla@gmail.com">cabpacedilla@gmail.com</a>></span> wrote:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">Thank you Bridger<br>
<div class="HOEnZb"><div class="h5"><br>
On 3/27/12, Bridger Dyson-Smith <<a href="mailto:bdysonsmith@gmail.com">bdysonsmith@gmail.com</a>> wrote:<br>
> Claive, apologies as I may have misunderstood the initial problem.<br>
><br>
> Does your laptop enter suspend when the lid is closed? On mine (and I<br>
> think, in general with *BSD), closing the laptop lid doesn't have any<br>
> effect on the system; i.e. the system will continue running along quite<br>
> happily. When the lid is reopened, the system is there & ready for use.<br>
><br>
> In your case, Xfce is either having an Xorg problem or maybe there's a<br>
> setting in Xfce where a closed lid forces suspend?<br>
><br>
> I have an alternate partition -- I'll see if I can reproduce this.<br>
><br>
> Sorry for the confusion!<br>
> Bridger<br>
><br>
> On Tue, Mar 27, 2012 at 12:40 PM, claive alvin Acedilla <<br>
> <a href="mailto:cabpacedilla@gmail.com">cabpacedilla@gmail.com</a>> wrote:<br>
><br>
>> Bridger, in LXDE, my display will resume after closing and opening the<br>
>> laptop lid.<br>
>> I closed the laptop for two days in LXDE and opened just this<br>
>> afternoon and LXDE resumed the display smooth as silk.<br>
>><br>
>> On 3/27/12, Bridger Dyson-Smith <<a href="mailto:bdysonsmith@gmail.com">bdysonsmith@gmail.com</a>> wrote:<br>
>> > Hi Claive -<br>
>> ><br>
>> > So you were able to get suspend/resume working with LXDE?<br>
>> ><br>
>> > @Arthur - absolutely!<br>
>> ><br>
>> > Cheers!<br>
>> > Bridger<br>
>> ><br>
>> > On Tue, Mar 27, 2012 at 12:18 PM, claive alvin Acedilla <<br>
>> > <a href="mailto:cabpacedilla@gmail.com">cabpacedilla@gmail.com</a>> wrote:<br>
>> ><br>
>> >> hello Bridger,<br>
>> >><br>
>> >> This happens only in XFCE when you close your laptop lid and open<br>
>> >> again, the display will not resume.<br>
>> >><br>
>> >><br>
>> ><br>
>> _______________________________________________<br>
>> Testing mailing list<br>
>> <a href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</a><br>
>> <a href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing" target="_blank">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a><br>
>><br>
><br>
_______________________________________________<br>
Testing mailing list<br>
<a href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</a><br>
<a href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing" target="_blank">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a><br>
</div></div></blockquote></div><br></div>