<html>
  <head>
    <meta content="text/html; charset=ISO-8859-1"
      http-equiv="Content-Type">
  </head>
  <body bgcolor="#FFFFCC" text="#000000">
    I think I have resolved the issue here, but it could cause problems
    in future for the unwary.<br>
    <br>
    At the partitioning screen, I selected the appropriate drive and
    freebsd slice to do a fresh install. Here you have the option of
    basic or advanced layout. I chose advanced as I knew the basic
    layout would allocate too much swap for my needs.<br>
    <br>
    When you click advanced, no layout is shown, but there is an option
    to select default layout. I assumed this would return the same
    setting as a basic layout and then to then shrink swap and expand
    /usr to my liking. However, /usr allocates the remaining drive
    space, not the remainder of the slice in this scenario, thus wiping
    the entire drive.<br>
    <br>
    I guess you might think I should have noticed the size of /usr, but
    when it is shown in bites, it is easy to miss a decimal place with a
    500 mb drive and plough on regardless.<br>
    <br>
    On the positive side; thank heavens for back-ups. On the negative
    side; that windows system has gone from the laptop forever. I've
    been meaning to make better use of that space anyway!<br>
    <br>
    Thanks to all involved here<br>
    <br>
    Ian<br>
    <br>
    On 26/10/11 22:40, Kris Moore wrote:
    <blockquote cite="mid:4EA87E35.3080304@pcbsd.org" type="cite">
      <meta content="text/html; charset=ISO-8859-1"
        http-equiv="Content-Type">
      On 10/26/11 16:50, Ian McNulty wrote:
      <blockquote cite="mid:4EA87280.4050905@o2.co.uk" type="cite">
        <meta http-equiv="content-type" content="text/html;
          charset=ISO-8859-1">
        I have done 2 fresh installs of RC1 on both desktop and a spare
        laptop, both of which have multiple partitions including
        FreeBSD, Linux and windows.<br>
        <br>
        Installed to the FreeBSD slices in both cases and on re-boot,
        the complete drives have been formatted to UFS!! and the Linux
        and windows partitions wiped. The BSD boot loader must also 
        have been installed on the single drive laptop, as it boots
        straight into PCBSD.<br>
        <br>
        I will check this out asap, as it is just possible I made a
        mistake twice, but I doubt it , as I have installed all previous
        PCBSD9 betas without such a catastrophe.<br>
        <br>
        Can someone check this on a non critical drive? <br>
        <fieldset class="mimeAttachmentHeader"></fieldset>
        <br>
        <pre wrap="">_______________________________________________
Testing mailing list
<a moz-do-not-send="true" class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</a>
<a moz-do-not-send="true" class="moz-txt-link-freetext" href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a>
</pre>
      </blockquote>
      <br>
      I'll check this out in the morning as well, let me know if you can
      confirm it on your end. <br>
      <br>
      <br>
      <pre class="moz-signature" cols="72">-- 
Kris Moore
PC-BSD Software
iXsystems</pre>
      <br>
      <fieldset class="mimeAttachmentHeader"></fieldset>
      <br>
      <pre wrap="">_______________________________________________
Testing mailing list
<a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</a>
<a class="moz-txt-link-freetext" href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a>
</pre>
    </blockquote>
  </body>
</html>