Hello.. <br><br><b>Here</b> is an answer to a question Kris asked:<br><br><blockquote style="margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); padding-left: 1ex;" class="gmail_quote"><blockquote style="margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); padding-left: 1ex;" class="gmail_quote">

        However, I did notice that attempting resolutions of (1900 x
        1200) or (1600 x something) mean that the taskbar gets partly
        hidden on the left, and the display doesn't seem centered.
        However, what seemed odd was that the installer had no such
        difficulties with the display. My monitor is a <span>Samsung</span>
        Touch Of Color T260HD 25.5-Inch LCD HDTV Monitor which is
        capable of<span><span name="intellitxt"><span> 19201200. So
              obviously something is not getting configured exactly
              right. Another thing I ought to do is copy the settings
              I'm using with v8.2 and see if those would work.</span></span></span><br></blockquote></blockquote><blockquote style="margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); padding-left: 1ex;" class="gmail_quote">
<span><span name="intellitxt"><span>
            </span></span></span><br>
    If you can grab your 8.2 xorg.conf and try that, let me know if the
    problem goes away or not. The version of xorg is newer in 9, which
    often causes weird things to break :(</blockquote><br><br>I copied my xorg.conf that I currently use in v8.2 which is not exactly vanilla, since having done plenty of updating of ports, including KDE (and xorg, I believe). However, the xorg.conf that I have configured for my 8.2 desktop solved the display issues for the v9.0 BETA1 install. I'm pretty sure I'm using the radeon driver. My xorg.conf is at <a href="http://pastebin.com/cPj6RPzK">http://pastebin.com/cPj6RPzK</a> for the next month :). That HP monitor is not actually being used, but seems that doesn't seem to matter.. I am currently using a 
<style type="text/css">
p, li { white-space: pre-wrap; }
</style>
<p style=" margin-top:0px; margin-bottom:0px; margin-left:0px; margin-right:0px; -qt-block-indent:0; text-indent:0px; -qt-user-state:0;">Samsung as mentioned above.</p><br><br><b>This</b> may have already been mentioned: <br>
<br>From my KDE install from BETA1, it is not possible to exit (using the kicker) to 'restart' or 'shutdown' which is rather weird. Yes, I can select either, and I can click on the resulting window to skip the delay, but it never goes to the next step. It may be waiting for something to end. Even after choosing restart, I can choose to switch to another user which probably works (only root and 1 account setup on my install so I didn't try it). I can either open a terminal or use ctrl-alt-F2 to get to a root login, and from there initiate a reboot/shutdown which is so far my only way out.<br>
<br><b>Regarding</b> desktop environments:<br><br>I would strongly suggest that the default configurations for any installed desktop be somewhat simplified where possible- meaning that actions tied to keys, desktop effects, or areas of the screen not have a sudden 'surprising' effect.<br>
<br>In the case of KDE, I could imagine someone getting confused by the scrollwheel effect of cycling through desktops/windows. As for the taskbar in KDE, I would hope for some kind of dynamic default that would guarantee that the whole bar is viewable without needing to know how to adjust it due to screen resolution changes (is that even possible?). Can a PC-BSD prelim-config be created as an alternate to the default included by the DE/WM authors? That way we could mention that we've toned-down some of the settings, but that another (author-built) default is there if desired, which may illustrate more features.<br>
<br><b>An</b> idea:<br><br>This is my own mistake, not to remember exactly how I installed (and from which version of the USB media).<br>I might guess that there is an initial install log (location?), but does it include the install media name (and type + version if not part of the name) and the location installed from (either via Net, USB/iso)? <br>
This could help with tracking down various issues.<br><br>