<br><br><div class="gmail_quote">On Tue, Dec 14, 2010 at 12:40 PM,  <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:testing-request@lists.pcbsd.org">testing-request@lists.pcbsd.org</a>&gt;</span> wrote:<br><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">

Today&#39;s Topics:<br>
<br>
   1. New NVidia Drivers out in the wild: 260.19.29 (Arthur Koziol)<br>
   2. Re: PCBSD 9.0 hangs during installation (Kris Moore)<br>
   3. Re: 9-Current: fail       to      mount   from    usf:/dev/label/rootfs0 with<br>
      error 19 (Brian)<br>
   4. PCBSD 8.2 and 9.0 tests - Language Selection not  working (Sam Lin)<br>
   5. Re: [PC-BSD 8 Testing] PC-BSD-STABLE (Pre-Release 8.2)<br>
      (Kris Moore)<br>
   6. Re: New NVidia Drivers out in the wild: 260.19.29 (Kris Moore)<br>
   7. Re: PC-BSD 9.0 Snapshot (Kris Moore)<br> 
 <br>
<br>
----------------------------------------------------------------------<br>
&gt; On Dec 12, 2010, at 2:28 PM, Ian Robinson wrote:<br>
&gt;<br>
&gt; &gt; Testing PCBSD 9.0 i386 on older Acer TravelMate 4001 (Intel
Centrino P4 @ 1.5 GHz, 2 Gb RAM, Intel 82855BG video driver (iwi).<br>
&gt; &gt;<br>
&gt; &gt; I was not able to install.<br>
&gt; &gt;<br>
&gt; &gt; On &quot;Normal Install&quot; (install option #1) and the VESA install
option, the installations appear to freeze immediately after going to
the PCBSD splash screen.  I say appears to freeze because I see no CD
disk activity and pressing &quot;any key&quot; does not remove the splash screen.
 I waited five minutes to give it a chance to revive itself, but
nothing happened.<br>
&gt; &gt;<br>
&gt; &gt; I had more success using Verbose Install -- the installation
proceeded, let me remove the splash screen to see the dmesg probe
scrolling by, but the screen goes black and freezes immediately after
displaying the message &quot;Autoconfiguring X server.&quot;  I did not see a
white rectangle in the upper left corner.  I waited five minutes but
nothing else happened.<br>
&gt; &gt;<br>
On Sun, Dec 12, 2010 at 05:21:55PM -0800, Wilbert Leeper wrote:<br>
&gt; I have had that problem for  several years now. In my case  it seems to happen if I press a key too soon so I can watch  the boot process. Have you tried not pressing a key and waiting? I am doing the install in a VM on my Mac but had noticed it also when I had a physical system to use.<br>

&gt;<br>
Then Kris Moore said:<br></blockquote><div></div><div> <br>Try this from the loader prompt, (Option 7 from boot media)<br>unload<br>
disable-module vesa<br>
set module_path=/boot/kernel;/boot/modules;CONSOLE<br>boot<br><br></div><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
Does that get you any farther?<br>
<br>
--<br>
Kris Moore<br>
PC-BSD Software<br></blockquote><div><br>=====================================<br><br>In reply, I attempted Kris&#39; recommendation.  After entering the commands, the computer returned to the install routine but not to the &quot;welcome&quot; menu.  Within seconds, the splash screen displayed.  However, as per the suggestion by Bill Leeper (a.k.a. Protagonist ) I refrained from pressing &quot;any key&quot; to continue.  I could hear dvd disk activity, and eventually I saw a flash of dmesg just before it jumped into the video configuration.  And that&#39;s where it hung.<br>
<br>Ian Robinson<br>Salem, Ohio<br><br></div></div>