Just tried that, but unfortunately, it doesn&#39;t work.<div><br></div><div>This is strange.  If I kill all the ibus processes and start ibus via the console, both of this work and the icon will appear:</div><div><br></div>

<div>
<span style="font-family:arial, sans-serif;font-size:13px;border-collapse:collapse">/usr/local/bin/ibus-daemon --daemonize --xim</span></div>
<div><font face="arial, sans-serif"><span style="border-collapse:collapse"><span style="font-size:13px">/usr/local/bin/ibus-daemon --xim</span></span></font></div>
<div><font face="arial, sans-serif"><span style="border-collapse:collapse"><br></span></font></div><div><font face="arial, sans-serif"><span style="border-collapse:collapse">Seems like I&#39;m only losing the system tray icon when starting via the script.  When I run ibus-setup and toggle the &quot;Show icon on system tray&quot; option it doesn&#39;t do anything, even though other options seem to have an effect (like &quot;Show language panel&quot;).</span></font></div>

<div><font face="arial, sans-serif"><span style="border-collapse:collapse"><br></span></font></div><div><font face="arial, sans-serif"><span style="border-collapse:collapse">But when ibus-setup is run after I kill the initial ibus instance (started from the script) and restart ibus-daemon from the console, the option to toggle system tray icon start to work again.</span></font></div>

<div><font face="arial, sans-serif"><span style="border-collapse:collapse"><br></span></font></div><div><div>-Bill<br><br><div class="gmail_quote">On Fri, Oct 29, 2010 at 11:06 AM, Kris Moore <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:kris@pcbsd.org" target="_blank">kris@pcbsd.org</a>&gt;</span> wrote:<br>

<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">
<div>On Thu, Oct 28, 2010 at 08:46:41PM -0700, Bill Sun wrote:<br>
&gt; Yes, with FORCEIBUS=&quot;NO&quot;, if I moved the ibus.desktop file to the trash and<br>
&gt; reboot, the ibus daemon no longer starts up, and I no longer get the ibus<br>
&gt; icon under the English desktop.<br>
&gt;<br>
&gt; But, what I really want, is, when I do FORCEIBUS=&quot;YES&quot; that the ibus icon to<br>
&gt; appear.  Not a big deal, since I can rely on the language toolbar to tell me<br>
&gt; what input method I am using, but still, if the icon appeared like it<br>
&gt; should, it adds to the polish of the product.<br>
&gt;<br>
&gt; -Bill<br>
<br>
</div>Bill,<br>
<br>
I think its the --daemonize flag to ibus which is causing the icon to not appear. Try this,<br>
edit /usr/local/kde4/env/enable-ibus.sh, and at the end of the script change:<br>
<br>
/usr/local/bin/ibus-daemon --daemonize --xim &amp;<br>
<br>
to<br>
<br>
/usr/local/bin/ibus-daemon --xim &amp;<br>
<br>
Then re-login, does it work now?<br>
<font color="#888888"><br>
--<br>
</font><div>Kris Moore<br>
PC-BSD Software<br>
</div><div><div></div><div>_______________________________________________<br>
Testing mailing list<br>
<a href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org" target="_blank">Testing@lists.pcbsd.org</a><br>
<a href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing" target="_blank">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a></div></div></blockquote></div></div></div>