<table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" ><tr><td valign="top" style="font: inherit;">By -text I thought you meant ./gimp-2.6 for example to see if the program starts from the CLI.&nbsp; The Gimp directory was missing library files for some reason - I just recopied the PBI files and now it works.<br><br>But with Kompozer I get this error when trying to start it from the command line (as root):<br><br>[Jeff@pcbsd] /usr/Programs/bin# kompozer<br><br>/: write failed, filesystem is full<br>/root/.config/qtcurve/gtk-icons:85: error: scanner: unterminated string constant<br>:1: error: unexpected character `\274', expected keyword - e.g. `style'<br>/root/.config/qtcurve/gtk-icons:85: error: scanner: unterminated string constant<br>GConf Error: Failed to contact configuration server; some possible causes are that you need to enable TCP/IP networking for ORBit, or you have stale NFS locks due to a system crash. See http://projects.gnome.org/gconf/ for
 information. (Details -&nbsp; 1: Failed to get connection to session: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.)<br>----------------<br>Then I get a popup asking to make a new user profile for Kompozer.<br><br>But doing the same as user Jeff:<br><br>[Jeff@pcbsd]/usr/Programs/bin(76)% kompozer<br>:1: error: unexpected character `\274', expected keyword - e.g. `style'<br>/libexec/ld-elf.so.1: /usr/local/lib/libORBit-2.so.0: Undefined symbol "g_malloc0_n"<br>Locale: "en" <br>(18034) KIconCache::Private::themeDirsChanged: Theme directory has been modified<br><br>And then the program crashes spitting out the same error in a popup.<br><br>There is a hidden directory at: /home/Jeff/.kompozer.net/&nbsp; that contains config and user profile stuff, but it seems Kompozer can't find it or
 something.<br><br>I've checked to make sure all the files are intact at /usr/Programs/kompozer<br><br>I rebooted the system but now any PBI won't extract - reports corrupt.<br><br>Very strange...<br><br><br>--- On <b>Wed, 7/28/10, Kris Moore <i>&lt;kris@pcbsd.org&gt;</i></b> wrote:<br><blockquote style="border-left: 2px solid rgb(16, 16, 255); margin-left: 5px; padding-left: 5px;"><br>From: Kris Moore &lt;kris@pcbsd.org&gt;<br>Subject: Re: [PC-BSD Testing] Upgrade to 8.1 fails<br>To: testing@lists.pcbsd.org<br>Date: Wednesday, July 28, 2010, 1:35 PM<br><br><div id="yiv1558012624">



  
On 07/28/2010 12:41, Jeff wrote:
<blockquote type="cite">
  <table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
    <tbody>
      <tr>
        <td style="font: inherit;" valign="top">
        <div id="yiv1558012624yiv871220903">
        <table id="yiv1558012624yiv871220903bodyDrftID" class="yiv1558012624yiv871220903" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
          <tbody>
            <tr>
              <td id="yiv1558012624yiv871220903drftMsgContent" style="font: inherit;">What
would prevent me from extracting a PBI?&nbsp; I've seen this in the past and
it was always something in the PBI that needed updating.&nbsp; Did you
download the latest PBI to try extracting?<br>
              <br>
I restored the /usr/Programs directory and files, and my /usr/home
directory.<br>
              <br>
              </td>
            </tr>
          </tbody>
        </table>
        </div>
        </td>
      </tr>
    </tbody>
  </table>
</blockquote>
Did you try that -text command I suggested? It sounds like its missing
a library to finish the PBI installation properly.<br>
<br>
<br>
<blockquote type="cite">
  <table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
    <tbody>
      <tr>
        <td style="font: inherit;" valign="top">
        <div id="yiv1558012624yiv871220903">
        <table id="yiv1558012624yiv871220903bodyDrftID" class="yiv1558012624yiv871220903" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
          <tbody>
            <tr>
              <td id="yiv1558012624yiv871220903drftMsgContent" style="font: inherit;">From
the bin directory for gimp:<br>
              <br>
/media/disk2/program2/Gimp/bin# ./gimp-2.6<br>
/libexec/ld-elf.so.1: Shared object "libgimpwidgets-2.0.so.0" not
found, required by "gimp-2.6"<br>
Discovered that only a fraction of the files in /gimp... got copied -
strange, because all I did was drag all the directory icons from one
pane to another in Dolphin and told it to copy.&nbsp; Not sure why some
files made it but others didn't.<br>
              <br>
              </td>
            </tr>
          </tbody>
        </table>
        </div>
        </td>
      </tr>
    </tbody>
  </table>
</blockquote>
<blockquote type="cite">
  <table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
    <tbody>
      <tr>
        <td style="font: inherit;" valign="top">
        <div id="yiv1558012624yiv871220903">
        <table id="yiv1558012624yiv871220903bodyDrftID" class="yiv1558012624yiv871220903" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
          <tbody>
            <tr>
              <td id="yiv1558012624yiv871220903drftMsgContent" style="font: inherit;">Just
recopied and overwrote the existing gimp directory and now it works. <br>
              <br>
I think the problem with some of these PBIs is that I copied them over
in the root version of Dolphin so that all the PBI files are owned by
root/wheel.&nbsp; I assume they should all be Jeff/Jeff so that they can
find their config files in my home directory, right?&nbsp; If I just chown
all the files in the /usr/Programs directory I assume they will wake up
and find the old config stuff in /home/Jeff.&nbsp; Correct?<br>
              <br>
Almost there!<br>
              </td>
            </tr>
          </tbody>
        </table>
        </div>
        </td>
      </tr>
    </tbody>
  </table>
</blockquote>
<br>
PBIs are installed as "root:wheel", so thats normal. To test running
one, try this:<br>
<br>
/usr/Programs/Gimp/.sbin/gimp<br>
<br>
(Note the .sbin, that is the directory we use to execute PBI binaries,
it contains the wrapper for shared library support)<br>
<br>
<br>
<br>
<pre class="yiv1558012624moz-signature">-- <br>Kris Moore<br>PC-BSD Software<br>iXsystems</pre>
 
</div><br>-----Inline Attachment Follows-----<br><br><div class="plainMail">_______________________________________________<br>Testing mailing list<br><a ymailto="mailto:Testing@lists.pcbsd.org" href="/mc/compose?to=Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</a><br><a href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing" target="_blank">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a><br></div></blockquote></td></tr></table><br>