<html><head><style type="text/css"><!-- DIV {margin:0px;} --></style></head><body><div style="font-family:verdana, helvetica, sans-serif;font-size:10pt"><DIV><BR></DIV>
<DIV style="FONT-FAMILY: verdana, helvetica, sans-serif; FONT-SIZE: 10pt"><BR>
<DIV style="FONT-FAMILY: arial, helvetica, sans-serif; FONT-SIZE: 13px"><BR>Message: 6<BR>Date: Mon, 26 Jul 2010 09:21:23 -0700 (PDT)<BR>From: Jeff &lt;<A href="mailto:dejamuse@yahoo.com" ymailto="mailto:dejamuse@yahoo.com">dejamuse@yahoo.com</A>&gt;<BR>To: PC-BSD Testing list &lt;<A href="mailto:testing@lists.pcbsd.org" ymailto="mailto:testing@lists.pcbsd.org">testing@lists.pcbsd.org</A>&gt;<BR>Subject: Re: [PC-BSD Testing] Upgrade to 8.1 fails<BR>Message-ID: &lt;<A href="mailto:260007.92759.qm@web62508.mail.re1.yahoo.com" ymailto="mailto:260007.92759.qm@web62508.mail.re1.yahoo.com">260007.92759.qm@web62508.mail.re1.yahoo.com</A>&gt;<BR>Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"<BR><BR>Tried like seven times now.? Each time it spends about 5 min "cleaning up old filesystem" and then starts to remove packages.? Now just hits this file and spends 10 seconds crunching with no disk activity then reboots.? Odd that just removing a package would cause the
 kernel to fault.<BR><BR>Is it possible the install CD is corrupt?? I didn't verify written data when I burned it. Tried using a USB stick first but didn't work.? Just tried copying the image file directly to the USB stick but got an error that BIOS couldn't find the boot loader.<BR><BR>Can I use a live CD to manually uninstall or delete that package?<BR><BR>If so, which live CD is best and where do I find it?<BR><BR>...Jeff<BR><BR>--- On Mon, 7/26/10, Jeff &lt;<A href="mailto:dejamuse@yahoo.com" ymailto="mailto:dejamuse@yahoo.com">dejamuse@yahoo.com</A>&gt; wrote:<BR><BR>From: Jeff &lt;<A href="mailto:dejamuse@yahoo.com" ymailto="mailto:dejamuse@yahoo.com">dejamuse@yahoo.com</A>&gt;<BR>Subject: Re: [PC-BSD Testing] Upgrade to 8.1 fails<BR>To: "PC-BSD Testing list" &lt;<A href="mailto:testing@lists.pcbsd.org" ymailto="mailto:testing@lists.pcbsd.org">testing@lists.pcbsd.org</A>&gt;<BR>Date: Monday, July 26, 2010, 10:32 AM<BR><BR>Thanks, I'll keep trying
 but it's failed on the same file three times in a row now.<BR><BR>If I decide to punt and start over, can I simply replace the etc, and programs folders I backed up and keep going?? Or are they different?<BR><BR>I also backed up a jail I had but didn't actually export it - just saved the jail folder.? Can I just put that jail folder in the new system and continue on?<BR><BR>...Jeff<BR><BR>--- On Mon, 7/26/10, Kris Moore &lt;<A href="mailto:kris@pcbsd.org" ymailto="mailto:kris@pcbsd.org">kris@pcbsd.org</A>&gt; wrote:<BR><BR>From: Kris Moore &lt;<A href="mailto:kris@pcbsd.org" ymailto="mailto:kris@pcbsd.org">kris@pcbsd.org</A>&gt;<BR>Subject: Re: [PC-BSD Testing] Upgrade to 8.1 fails<BR>To: "PC-BSD Testing list" &lt;<A href="mailto:testing@lists.pcbsd.org" ymailto="mailto:testing@lists.pcbsd.org">testing@lists.pcbsd.org</A>&gt;<BR>Date: Monday, July 26, 2010, 10:07 AM<BR><BR><BR><BR><BR><BR>&nbsp; <BR>On 07/24/2010 19:20, Jeff wrote:<BR><BR>&nbsp;
 <BR>&nbsp; &nbsp; <BR>&nbsp; &nbsp; &nbsp; <BR>&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; I tried to update my 8.0 system to 8.1 but it<BR>consistently reboots in the middle.<BR><BR>&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; <BR><BR>I'm using the CD image for boot only - internet install.<BR><BR>&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; <BR><BR>Everything was fine until it started removing packages.? When removing<BR>linux-f10-atk-1.240 it hangs for 10 seconds and then reboots.? Can't<BR>boot back into the old system now either - it's hosed.<BR><BR>&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; <BR><BR>Can I resurrect this somehow or am I forced to start over?<BR><BR>&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; <BR><BR>...Jeff<BR><BR>&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; <BR>&nbsp; &nbsp; &nbsp; <BR>&nbsp; &nbsp; <BR>&nbsp; <BR>&nbsp; <BR><BR>&nbsp; <BR>_______________________________________________<BR>Testing mailing list<BR><A href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org" ymailto="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</A><BR><A
 href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing" target=_blank>http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</A><BR>&nbsp; <BR><BR><BR><BR>You can keep trying the upgrade until it goes through properly. It<BR>sounds like its kernel panic'ing during heavy disk access :(<BR><BR><BR><BR>If you re-run the upgrade process, it'll pick up where it left off. <BR><BR><BR><BR><BR><BR>-- <BR>Kris Moore<BR>PC-BSD Software<BR>iXsystems<BR><BR><BR>-----Inline Attachment Follows-----<BR><BR>_______________________________________________<BR>Testing mailing list<BR><A href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org" ymailto="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</A><BR><A href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing" target=_blank>http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</A><BR><BR><BR><BR>&nbsp; &nbsp; &nbsp; <BR>-----Inline Attachment Follows-----<BR><BR>_______________________________________________<BR>Testing mailing list<BR><A
 href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org" ymailto="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</A><BR><A href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing" target=_blank>http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</A><BR><BR><BR><BR>&nbsp; &nbsp; &nbsp; <BR>-------------- next part --------------<BR>An HTML attachment was scrubbed...<BR>URL: &lt;http://lists.pcbsd.org/pipermail/testing/attachments/20100726/a6ae0256/attachment.html&gt;<BR><BR>------------------------------<BR><BR>_______________________________________________<BR>Testing mailing list<BR><A href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org" ymailto="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</A><BR><A href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing" target=_blank>http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</A><BR><BR><BR>I had the same issue during an 8.1 upgrade from 8.0. When the upgrade process tries to remove linux-f10-atk-1.240&nbsp;the system would hang and
 restart.&nbsp;I believe it happened&nbsp;4 times&nbsp;in my instance. It always hangs&nbsp;on removing linux-f10-atk-1.240.</DIV>
<DIV style="FONT-FAMILY: arial, helvetica, sans-serif; FONT-SIZE: 13px">I can't get into the 8.0 install now. It comes up with an error (something like /lib/.../.../gtty2) I can get the exact error if needed.</DIV>
<DIV style="FONT-FAMILY: arial, helvetica, sans-serif; FONT-SIZE: 13px">&nbsp;</DIV>
<DIV style="FONT-FAMILY: arial, helvetica, sans-serif; FONT-SIZE: 13px">It wasn't the install DVD. I verified the MD5 value before burning the ISO. Also the same DVD was used to for a new install on a different drive.</DIV>
<DIV style="FONT-FAMILY: arial, helvetica, sans-serif; FONT-SIZE: 13px">&nbsp;</DIV>
<DIV style="FONT-FAMILY: arial, helvetica, sans-serif; FONT-SIZE: 13px">I don't know if it makes any difference but the 8.0 install was an upgrade from 7.1 to 8.0 beta through the 8.0&nbsp;final release. </DIV>
<DIV style="FONT-FAMILY: arial, helvetica, sans-serif; FONT-SIZE: 13px">Are there any logs that can be checked or additional troubleshooting that can be done?</DIV>
<DIV style="FONT-FAMILY: arial, helvetica, sans-serif; FONT-SIZE: 13px">&nbsp;</DIV>
<DIV style="FONT-FAMILY: arial, helvetica, sans-serif; FONT-SIZE: 13px">&nbsp;</DIV>
<DIV style="FONT-FAMILY: arial, helvetica, sans-serif; FONT-SIZE: 13px">Thanks</DIV>
<DIV style="FONT-FAMILY: arial, helvetica, sans-serif; FONT-SIZE: 13px">Jerry</DIV></DIV></div><br>

      </body></html>