I was also having troubles with mirrored zfs setup before.  But after upgrading my motherboard, CPU, and RAM, I was able to successfully install PC-BSD 8.1 RC1 in a mirrored zfs configuration.  However, I put the SWAP on the first drive only (the one that I designated a partition as zfs).  I recall that when I was playing with zfs setup prior to my upgrade, I was not able to add the second disk to my mirrored zpool when I had set up a second SWAP partition on the second disk.  The device was simply grayed out.<br>

<br>Here's my zpool setup that I'm running now:<br><br>% zpool status<br>  pool: tank0<br> state: ONLINE<br> scrub: none requested<br>config:<br><br>        NAME         STATE     READ WRITE CKSUM<br>        tank0         ONLINE       0     0     0<br>

          mirror      ONLINE       0     0     0<br>            ada0p2  ONLINE       0     0     0<br>            ada1p2  ONLINE       0     0     0<br><br>So the good news is that mirrored zfs setup does have a working configuration.<br>

<br>On a side note, how do you access the logs of a failed install?  Maybe we should put this on the wiki for newbies like me?<br><br>-Bill<br><br><div class="gmail_quote">On Sat, Jul 10, 2010 at 4:51 AM, Johann Hugo <span dir="ltr"><<a href="mailto:jhugo@meraka.csir.co.za">jhugo@meraka.csir.co.za</a>></span> wrote:<br>

<blockquote class="gmail_quote" style="margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); padding-left: 1ex;"><div class="im">On Friday 09 July 2010 04:57:33 pm Kris Moore wrote:<br>
> On 07/09/2010 09:29, Johann Hugo wrote:<br>
> > Hi<br>
> ><br>
> > I've been playing with ZFS during installation. It works fine with only<br>
> > one disk and a basic ZFS partition on it.<br>
> ><br>
> > When I try to create ZFS with a type mirror with two physical disks then<br>
> > it does not work. Seems like the freebsd-zfs geom slice on the second<br>
> > disk is never created. See attached install log file.<br>
> ><br>
> > Johann<br>
> ><br>
> ><br>
> ><br>
> > _______________________________________________<br>
> > Testing mailing list<br>
> > <a href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</a><br>
> > <a href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing" target="_blank">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a><br>
><br>
> Johann,<br>
><br>
> Can you send me the /tmp/sys-install.cfg file that was used during the<br>
> failed installation?<br>
</div>I can't give you the .cfg from that PC, because it is at work, but I've just<br>
tried it at home as well, with almost the same results. This time it did not<br>
create the swap space on the second drive. See attached files.<br>
<div class="im"><br>
> Looking at the log, it appears to be doing<br>
> something a bit weird, trying to format ada1 twice,<br>
</div>Saw that.<br>
<div class="im"><br>
> which makes me think<br>
> its a configuration problem, possibly something the GUI did wrong.<br>
</div>Or something weird that I did :-)<br>
<font color="#888888"><br>
Johann<br>
</font><br>_______________________________________________<br>
Testing mailing list<br>
<a href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</a><br>
<a href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing" target="_blank">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a><br>
<br></blockquote></div><br>