Hi Arthur,<div><br></div><div>My BIOS doesn&#39;t have an option to completely disable the IGP.  It only has the option of turning on the IGP, the PCI, or the PCI-E graphics first.  Which I take it that means whichever you choose is whatever your monitor should be connected to, otherwise, you won&#39;t see the initial POST screen.</div>

<div><br></div><div>In Window&#39;s case, if I select IGP to turn on first, but have the monitor attached to my PCI-E card, the monitor won&#39;t become active until the Windows bootup sequence.</div><div><br></div><div>
But this sounds like it&#39;s the X setup problem that Kris mentioned.  Hopefully, this can be resolved soon.</div>
<div><br></div><div>-Bill<br><br><div class="gmail_quote">On Tue, May 18, 2010 at 7:14 PM, Arthur <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:A-Koziol@neiu.edu">A-Koziol@neiu.edu</a>&gt;</span> wrote:<br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex;">


<div>
Bill,<br><br>
This happened almost verbatim as your described when the display setup
wizard wrongly chose ATI-3D-Enabled and I tried to use it and it
eventually failed. I had the white ox in the corner and the mouse was
visible on screen. It took about 30 seconds but it did eventually fail.
Sorry I couldn&#39;t be more useful, just relaying an experience. Can you
disable the IGP and use your PCI-E only?<br><font color="#888888"><br>
Arthur</font><div><div></div><div class="h5"><br><br>
<br>
<blockquote type="cite">I&#39;ve just tried the new snapshot
and I can&#39;t get the GUI installer to load.  Is this the X setup
problem you are referring to, Kris? ½  Or were you referring to a
later step where it selects the graphics drivers?<br><br>
I&#39;ll try booting using the VESA option next.<br><br>
Oh, and, before I forget this.  I have 2 GPUs on my computer, one is
on-board, and the other discrete.  Both NVIDIAs.  When I was
trying to install the previous snapshot, I was not able to get to the GUI
installer when I had the BIOS turn on the discrete (PCI-E) graphics
first.  It just hung on &quot;Autoconfiguring X Server ...
done.&quot;  I had to set the on-board graphics as the first option
in the BIOS, and connect my monitor to the on-board graphics to be able
to reach the GUI installer.<br><br>
This time around, I get a black screen with a white character box on the
top left of the screen, and I can move my mouse and see th cursor move as
well.  But nothing else happened.<br><br>
-Bill<br><br>
On Tue, May 18, 2010 at 4:55 AM, Kris Moore
&lt;<a href="mailto:kris@pcbsd.org" target="_blank">kris@pcbsd.org</a>&gt; wrote:<br>

<dl><br>

<dd>I&#39;ve just uploaded the next snapshot of PC-BSD:<br><br>

</dd><dd><a href="ftp://ftp.pcbsd.org/pub/snapshots/8/" target="_blank">
ftp://ftp.pcbsd.org/pub/snapshots/8/</a><br><br>

</dd><dd>This snapshot contains the new KDE 4.4.3, Xorg 7.5, new drivers and a
TON of new ports from the past month, along with a latest 8-Stable
release of FreeBSD as well of course. Also a lot of fixes are in place
for the installation, fixing some ZFS issues and other partitioning
related quirks.<br><br>

</dd><dd>Currently I&#39;m seeing a problem with the X setup tool detecting video
/ monitor settings at bootup, but I&#39;m investigating it now.<br><br>

</dd><dd>If you can, please test this snapshot out, and lets start hunting
down bugs asap. The FreeBSD 8.1 release cycle is nearly here, and I want
to get us to Beta1 shortly after they do :)<br><br>

</dd><dd>Thanks!<br><br>

</dd><dd>-- <br>

</dd><dd>Kris Moore<br>

</dd><dd>PC-BSD Software<br>

</dd><dd>iXsystems<br><br>

</dd><dd>_______________________________________________<br>

</dd><dd>Testing mailing list<br>

</dd><dd><a href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org" target="_blank">Testing@lists.pcbsd.org</a>
<br>

</dd><dd>
<a href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing" target="_blank">
http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a><br><br>

</dd></dl><br>
_______________________________________________<br>
Testing mailing list<br>
<a href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org" target="_blank">Testing@lists.pcbsd.org</a><br>
<a href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing" target="_blank">
http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a></blockquote></div></div></div>

<br>_______________________________________________<br>
Testing mailing list<br>
<a href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</a><br>
<a href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing" target="_blank">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a><br>
<br></blockquote></div><br></div>