The box works.  I have an nForce4 Ultra mobo from Foxconn.  I have another HDD that I boot Windows 7 from, and it works fine.  In fact, all my emails, this one included, were written with the box running Windows 7.<div><br>

</div><div>The previous snapshot also booted into the GUI installer just fine (aside from the fact that it only worked from the IGP).</div><div><br></div><div>So, I gave the no ACPI option a try.  And the loader gets stuck at the same point (forgot where) for 2 tries.  I tried the previous snapshot again to make sure that it's not my computer failing, and the previous snapshot still works as previously.  Next, I checked the checksum of the 5/17 snapshot image.  Well, it failed the check.  So I am currently re-downloading the image file.</div>

<div><br></div><div>Better luck next time, I hope.</div><div><br></div><div>-Bill<br><br><div class="gmail_quote">On Tue, May 18, 2010 at 7:02 PM, Brodey Dover <span dir="ltr"><<a href="mailto:doverosx@gmail.com">doverosx@gmail.com</a>></span> wrote:<br>

<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex;">Yikes, failing on VESA drivers is never a good thing. From what I can<br>
see, the detection script is working fine. Is your BIOS up to the<br>
latest version? What motherboard are you using? Have you tried using<br>
the "without ACPI" boot option?<br>
<br>
Let us know,<br>
<font color="#888888">Brodey<br>
</font><div><div></div><div class="h5"><br>
On Tue, May 18, 2010 at 8:55 PM, Bill Sun <<a href="mailto:billksun@gmail.com">billksun@gmail.com</a>> wrote:<br>
> I forgot to add that, with the 5/17 snapshot, it doesn't matter which GPU I<br>
> set to use in the BIOS, both will send me to the black screen with a cursor.<br>
> I have tried booting into VESA mode with the same results.  This time,<br>
> however, I was able to get a glimps of the error message after I pushed the<br>
> power button to shutdown.  The line of message that I was able to catch was<br>
> along the lines of:<br>
> "Failed to start GUI with detected driver", and then another one "Failed to<br>
> start GUI with VESA driver".<br>
> -Bill<br>
> On Tue, May 18, 2010 at 5:01 PM, Bill Sun <<a href="mailto:billksun@gmail.com">billksun@gmail.com</a>> wrote:<br>
>><br>
>> I've just tried the new snapshot and I can't get the GUI installer to<br>
>> load.  Is this the X setup problem you are referring to, Kris?  Or were you<br>
>> referring to a later step where it selects the graphics drivers?<br>
>> I'll try booting using the VESA option next.<br>
>> Oh, and, before I forget this.  I have 2 GPUs on my computer, one is<br>
>> on-board, and the other discrete.  Both NVIDIAs.  When I was trying to<br>
>> install the previous snapshot, I was not able to get to the GUI installer<br>
>> when I had the BIOS turn on the discrete (PCI-E) graphics first.  It just<br>
>> hung on "Autoconfiguring X Server ... done."  I had to set the on-board<br>
>> graphics as the first option in the BIOS, and connect my monitor to the<br>
>> on-board graphics to be able to reach the GUI installer.<br>
>> This time around, I get a black screen with a white character box on the<br>
>> top left of the screen, and I can move my mouse and see th cursor move as<br>
>> well.  But nothing else happened.<br>
>> -Bill<br>
>> On Tue, May 18, 2010 at 4:55 AM, Kris Moore <<a href="mailto:kris@pcbsd.org">kris@pcbsd.org</a>> wrote:<br>
>>><br>
>>> I've just uploaded the next snapshot of PC-BSD:<br>
>>><br>
>>> <a href="ftp://ftp.pcbsd.org/pub/snapshots/8/" target="_blank">ftp://ftp.pcbsd.org/pub/snapshots/8/</a><br>
>>><br>
>>> This snapshot contains the new KDE 4.4.3, Xorg 7.5, new drivers and a TON<br>
>>> of new ports from the past month, along with a latest 8-Stable release of<br>
>>> FreeBSD as well of course. Also a lot of fixes are in place for the<br>
>>> installation, fixing some ZFS issues and other partitioning related quirks.<br>
>>><br>
>>> Currently I'm seeing a problem with the X setup tool detecting video /<br>
>>> monitor settings at bootup, but I'm investigating it now.<br>
>>><br>
>>> If you can, please test this snapshot out, and lets start hunting down<br>
>>> bugs asap. The FreeBSD 8.1 release cycle is nearly here, and I want to get<br>
>>> us to Beta1 shortly after they do :)<br>
>>><br>
>>> Thanks!<br>
>>><br>
>>> --<br>
>>> Kris Moore<br>
>>> PC-BSD Software<br>
>>> iXsystems<br>
>>><br>
>>> _______________________________________________<br>
>>> Testing mailing list<br>
>>> <a href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</a><br>
>>> <a href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing" target="_blank">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a><br>
>><br>
><br>
><br>
> _______________________________________________<br>
> Testing mailing list<br>
> <a href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</a><br>
> <a href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing" target="_blank">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a><br>
><br>
><br>
_______________________________________________<br>
Testing mailing list<br>
<a href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</a><br>
<a href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing" target="_blank">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a><br>
</div></div></blockquote></div><br></div>