Kris --<br><br>I have two machines with &quot;legacy&quot; nVidia cards -- a Geforce Ti4200 (&quot;GeForce 4&quot;) that would ordinarily take the 96.43.xx driver and the other a GeForce FX5500 that would ordinarily take the 173.xx.xx driver.  I will make fresh installs of PCBSD 8.0-RELEASE on both today and track the impact of both the nVidia drivers and VESA.  The nv driver is deprecated for FreeBSD 8.0.<br>
<br>Ian<br><br><br><div class="gmail_quote">On Mon, Feb 22, 2010 at 11:19 AM, Kris Moore <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:kris@pcbsd.com">kris@pcbsd.com</a>&gt;</span> wrote:<br><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
<div><div></div><div class="h5">On 02/21/2010 11:45, Ian Robinson wrote:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
PCBSD 8.0-RC2-x86&amp;  Nvidia Legacy Driver Screen Corruption<br>
<br>
On 2/19/10, Kris Moore&lt;<a href="mailto:kris@pcbsd.org" target="_blank">kris@pcbsd.org</a>&gt;  wrote:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
Thanks! BTW, I think the nvidia port just got updated today to fix that<br>
compile error, you may want to run portsnap again shortly to try<br>
recompiling.<br>
<br>
</blockquote>
<br>
<br>
I downloaded and compiled the new 96.43.16 successfully.<br>
<br>
Although the opening screens were promising because there was little<br>
or no speckled dots at all on the screen.  However, after approx 40<br>
minutes, the screen corrupted badly.  The colors were much &#39;prettier&#39;<br>
which you can see from the attached screen capture but all menus were<br>
unreadable.<br>
<br>
The system itself functioned without problem, but using it consisted<br>
of a braille-like trial&amp;  error method (i.e., as if blind).  For<br>
example, to get the screen capture utility, I used the barely visible<br>
search box function at the top of the kicker menu to locate &#39;screen<br>
capture&#39;, clicked the corrupted choice, and clicked the corrupted<br>
&#39;save&#39; button.  I rebooted with a &#39;reboot now&#39; command in the terminal<br>
window that lay behind everything.   Thus, the system is functional if<br>
you can guess where your mouse is clicking and type in the commands,<br>
but the newest driver is not helpful for this corruption problem.  The<br>
cause remains unknown.<br>
<br>
Ian Robinson<br>
Salem, Ohio<br>
</blockquote>
<br></div></div>
Ok, that helps confirm at least that the issue still occurs in the latest drivers. Just for kicks again, can you re-confirm that switching back to &quot;nv&quot; or &quot;vesa&quot; gets rid of these problems? If we can for sure confirm that its only &quot;nvidia&quot; 96.43.xx related, we can then take this to nvidia with details. We&#39;ll need to let them know your particular card, with details about OS, such as FreeBSD 8.0 / xorg-server 1.6.5, etc:<br>

<br>
Here&#39;s where we&#39;ve been communicating a lot with Christian Zander @ Nvidia. He&#39;s aware of some issues on 8.0 right now and will hopefully be fixing them soon, but if he doesn&#39;t know about this one we can get him to add it to the list :)<br>

<br>
<a href="http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=47" target="_blank">http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=47</a><br><font color="#888888">
<br>
<br>
-- <br>
<br>
Kris Moore<br>
PC-BSD Software<br>
<a href="http://www.pcbsd.com" target="_blank">http://www.pcbsd.com</a><br>
</font></blockquote></div><br>