<br><br><div class="gmail_quote">On Mon, Feb 1, 2010 at 5:09 AM, Kris Moore <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:kris@pcbsd.com">kris@pcbsd.com</a>&gt;</span> wrote:<br><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
<div class="im">On 02/01/2010 11:17, Alexander Yerenkow wrote:<br>
&gt; 01.02.2010 17:43, Mike Bybee пишет:<br>
&gt;&gt;<br>
&gt;&gt;<br>
&gt;&gt; On Mon, Feb 1, 2010 at 8:29 AM, Alexander Yerenkow &lt;<a href="mailto:yerenkow@uct.ua">yerenkow@uct.ua</a><br>
</div><div class="im">&gt;&gt; &lt;mailto:<a href="mailto:yerenkow@uct.ua">yerenkow@uct.ua</a>&gt;&gt; wrote:<br>
&gt;&gt;<br>
&gt;&gt; 01.02.2010 17:00, Mike Bybee пишет:<br>
&gt;&gt;&gt;<br>
&gt;&gt;&gt; &gt;<br>
&gt;&gt;&gt; &gt; I have often had a similar issue with my laptop under<br>
&gt;&gt;&gt; PC-BSD - might want to<br>
&gt;&gt;&gt; &gt; check the heat (sysctl -a |grep therm). If powerd is<br>
&gt;&gt;&gt; still not working, it<br>
&gt;&gt;&gt; &gt; tends to overheat and shut off automatically.<br>
&gt;&gt;&gt;<br>
&gt;&gt;&gt; Go ahead and enable powerd in the rc.conf, does that help<br>
&gt;&gt;&gt; solve the<br>
&gt;&gt;&gt; problem? The reason we don&#39;t enable it by default anymore<br>
&gt;&gt;&gt; is that it<br>
&gt;&gt;&gt; messes up certain devices on 8.0, causes X to lockup :(<br>
&gt;&gt;&gt;<br>
&gt;&gt; Ran few tests, with or without powerd, x, - same. My laptop<br>
&gt;&gt; turning off.<br>
&gt;&gt; sysctl | therm show not high temperature.<br>
&gt;&gt;<br>
&gt;&gt; Tested same with CentOS/PC-BSD7.1.1 - I can do anything, load<br>
&gt;&gt; fully laptop, I even left it at cover (so air can&#39;t fully<br>
&gt;&gt; circulate) - not turning off.<br>
&gt;&gt;<br>
&gt;&gt; Seems I have some weird problem with 8.0p2 :(<br>
&gt;&gt; _______________________________________________<br>
&gt;&gt; Testing mailing list<br>
</div>&gt;&gt; <a href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</a> &lt;mailto:<a href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</a>&gt;<br>
<div class="im">&gt;&gt; <a href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing" target="_blank">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a><br>
&gt;&gt;<br>
&gt;&gt;<br>
&gt;&gt; I&#39;m sure you already checked the logs for errors, but I&#39;m curious -<br>
&gt;&gt; what processor speed and what temp settings are you showing under<br>
&gt;&gt; PC-BSD 7?<br>
&gt;&gt; Might try a quick script to grab the output from sysctl -a|grep<br>
&gt;&gt; cpu|grep freq and sysctl -a |grep therm every 60 seconds or so, and<br>
&gt;&gt; see what it runs under PC-BSD 7 vs 8.<br>
&gt;&gt;<br>
&gt;&gt; I know on 7 and 8 alpha my CPU ran at about 50% of full speed most of<br>
&gt;&gt; the time, but on 8 Beta and 8 RC it runs at 100% all the time.<br>
&gt;&gt;<br>
&gt;&gt; Failing that, since you mention it&#39;s failing even running without X, I<br>
&gt;&gt; am curious what the logs show. There could be an ACPI issue, possibly?<br>
&gt;<br>
&gt;&gt; Does it crash with ACPI disabled?<br>
&gt; yes :(<br>
&gt;<br>
&gt; I&#39;m going to make one more install soon, will get clean logs then.<br>
&gt; But I don&#39;t think that any logs saved - laptop shuted down immediately,<br>
&gt; not even in 100-200ms.<br>
&gt; There is no sign of some fail shutdown seen.<br>
<br>
<br>
<br>
</div>Have you guys been able to try this on FreeBSD 8.0-Release as well? The<br>
8.0-Alphas we&#39;re based on FreeBSD 8.0-PreRelease, and its possible<br>
something got broken when we moved to 8.0-Release :(<br>
<br>
Also, you may want to post some of your findings over to the ACPI list:<br>
<br>
<a href="http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-acpi" target="_blank">http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-acpi</a><br>
<br>
Some of the devs who hangout there may be interested in these errors,<br>
and maybe have a solution :)<br>
<font color="#888888"><br>
<br>
<br>
--<br>
</font><div class="im"><br>
Kris Moore<br>
PC-BSD Software<br>
<a href="http://www.pcbsd.com" target="_blank">http://www.pcbsd.com</a><br>
_______________________________________________<br>
</div><div><div></div><div class="h5">Testing mailing list<br>
<a href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</a><br>
<a href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing" target="_blank">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a><br>
</div></div></blockquote></div><br>I&#39;m don&#39;t have an 8.0 install on a laptop - I&#39;ll go give it a try and update. That is fairly obvious, and I should have tried that :D<br clear="all"><br>-- <br>Thanks,<br>Mike Bybee<br>