<br><br><div class="gmail_quote">2010/1/6 rascal <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:rascal@tiscali.cz">rascal@tiscali.cz</a>&gt;</span><br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex;">
Hi all!<br>
This is my first email ever to mailing list, so hopefully it will work :)<br>
<br>
I installed 8.0-beta x64 on my laptop (thinkpad R61 with nvidia video<br>
card) and I&#39;d like to report this issues:<br>
<br>
1. slow boot of the cd. The hardware detection was quick, but loading of<br>
the modules needed for zfs (zfs.ko, opensolaris and so on...) was very<br>
slow. But maybe this cannot be improved. It&#39;s not that big problem<br>
anyway, since it happens only from CD.<br>
<br>
2. Czech translation of the installer is very bad. I mean VERY bad. I<br>
understand that someone has little time to do that, but the language is<br>
VERY bad (it&#39;s supposed to be funny or what, but it isn&#39;t), many things<br>
are missing.<br>
I&#39;d like to help, but don&#39;t know how, and can&#39;t promise I will have time<br>
(exams coming), but I can do some reviews at least.<br></blockquote><div><br></div><div>Go and register at <a href="http://pootle2.pcbsd.org/pootle">http://pootle2.pcbsd.org/pootle</a></div><div>Even half-hour of your time would be very useful.</div>
<div> You can translate from browser, or download resource files to translate offline.</div><div>You can contact me on any isseues regarding pootle translation system :)</div><div><br></div><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex;">

<br>
3. Installer appearance: on some screens (eg. the third one) the font is<br>
too big, so it doesn&#39;t fit well in the window. There are many similar<br>
graphical glitches, It would be nicer if they weren&#39;t there. We don&#39;t<br>
need bells and whistles in the installer, but it should look well done.<br>
<br>
4. I have an nvidia quadro NVS 140M graphic card, the nvidia driver is<br>
working well. But since pcbsd 7.x (I didn&#39;t try earlier versions) I have<br>
a this problem. Right after the installation, when the comp is first<br>
rebooted, there is a &quot;graphic card wizard&quot; thing. I choose the driver,<br>
the test goes well, the driver is set up. Then I guess it tries to load<br>
kdm and continue to KDE, but this is not working. I keep receiving<br>
messages like that:<br>
login:<br>
X server startup timeout, terminating<br>
Xserver for display 0: cannot be started, session disabled.<br>
<br>
This goes again and again. When I restart my laptop, it loads kdm<br>
without problems, nvidia driver is working well. I don&#39;t know, if this<br>
happens when I enter this graphical card wizard later, but after<br>
installation it happens always.<br>
<br>
5. I was going to complain about ugly KDM theme, but the new one is very<br>
nice. The old one didn&#39;t work well on my widescreen, the background was<br>
in 4:3 ratio and on the sides there where some ugly artefacts. Now its nice.<br>
<br>
6. iwn driver could be enabled by default (as wpi and ipw are). Many<br>
laptops has intel 4965 wifi, so it would be nice. It&#39;s probable, that it<br>
needs also this line<br>
<br>
legal.intel_iwn.license_ack=1<br>
<br>
probably yes, all intel wifi cards needs this licence acknowledgement...<br>
<br>
7. not sure about this one, but powerd seem not to be running in default install.<br>
<br>
I know this are stupid things most of the time, I&#39;m no expert. But it would be much nicer and easier, if those things were not there.<br>
<br>
thanks<br>
<br>
Michal<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
_______________________________________________<br>
Testing mailing list<br>
<a href="mailto:Testing@lists.pcbsd.org">Testing@lists.pcbsd.org</a><br>
<a href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing" target="_blank">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing</a><br>
</blockquote></div><br><br clear="all"><br>-- <br>Regards,<br>Alexander Yerenkow<br>