re:  Installation failed<br><br>Ian said:<br><br>&gt;&gt;Soon after the start of installation, I received this error message:<br>
&gt;&gt;<br>
&gt;&gt; /mnt/./boot/kernel/kernelcpio: write failed: no space left on device.<br>
&gt;&gt;<br>
&gt;&gt;<br>&gt;&gt;Snips of output from df:<br>
<br>&gt;&gt;Filesystem               1k-blocks     Used     Avail     Capacity 
Mounted on<br>
&gt;&gt;<br>&gt;&gt;/dev/ufs/ROOTFS     19150           19136   -1518    109%            /<br>
&gt;&gt;<br>
&gt;&gt;/dev/md6                  14638                 44   1324         
0%           /tmp<br>
<br>Kris said:<br><br>&gt;Humm, according to this, it sounds like the disk failed to mount to /mnt, and this filled up your &#39;/&#39; partition.<br>
&gt;<br>
&gt;Did you choose to install to the entire disk, or to a partition? Also, try booting again, and open up &quot;xterm&quot; can you<br>
&gt;mount your disk / partition to /mnt manually?<br>
<br>1.  I chose &quot;fresh install&quot; and the entire disk (30 Gb).<br><br>2. Yes.  I can mount my partition manually.  In message 5 (of Vol 33, Issue 1,  October 1, 2009 @ 9:37 AM) I reported:<br><br>&gt;&gt;6. Cannot access the hard disk from Dolphin&#39;s mount function (ie., &quot;Places&quot;).<br>

&gt;&gt;Although a hard disk showed in Dolphin&#39;s &quot;Places&quot; menu, I could not<br>
&gt;&gt;mount it.  The error message says:<br>
&gt;&gt;&quot;Cannot access attached hd - freedesktop.Hal.Device.Volume.<blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">&gt;&gt;UnknownFailure:<br>

&gt;&gt;cannot obtain lock on /media/.hal-mtab.<br>
<br>&gt;&gt;This is the same hard disk where an install failed soon after starting<br>
&gt;&gt;the installation routine, and as a result no files were copied.<br>
&gt;&gt;However, I can mount the disk manually using the mount command in a<br>
&gt;&gt;terminal.  Thus the disk is formatted, partitioned, and labeled.  It<br>
&gt;&gt;contained only one directory, a hidden one named .snap, and it<br>
&gt;&gt;contained no files.<br>
<br>&gt;&gt;After manually mounting the hard disk, it showed up in the &quot;Recently<br>
&gt;&gt;Plugged in Devices&quot; program and in Dolphin&#39;s Places.  Also, Dolphin<br>
&gt;&gt;will then let me see the directories and files of the hard disk.</blockquote><br><br>3.  Here is a big surprise re the Video card.  After attempting another install, and experiencing a freeze after opening up a terminal and issuing the command &quot;dmesg&quot;, I replaced the  legacy nVidia card (Ti 4200 - 64 Mb) with a legacy ati (Rage II AGP, 64 Mb) and began an install.  The install worked with the ati.  As remote as it seems, I wonder if there is an issue  between my problems, the nVidia card, and X.  I will try the nVidia card in two ways:  (1) I will test the nVidia card in another system or two to make sure it is working, and (2) I will put in the nVidia card back into my PCBSD 8.0 alpha machine now that the system  is installed, and run the install video driver routine from the welcome screen to see if things freeze. <br>
<br><br>Ian Robinson<br>Salem, Ohio<br><br><br>