Hi Kris:<br><br><div class="gmail_quote">2009/3/25  <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:testing-request@lists.pcbsd.org">testing-request@lists.pcbsd.org</a>&gt;</span><br><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
&gt;<br>
&gt; I tried the following this morning:<br>
&gt;<br>
&gt; # remove ports tree<br>
&gt; mv /usr/ports /usr/ports.old<br>
&gt; # get current ports tree<br>
&gt; portsnap fetch<br>
&gt; portsnap extract<br>
&gt; # delete existing installed packages<br>
&gt; pkg_delete --all<br>
&gt; # try building libX11 again<br>
&gt; cd /usr/ports/x11/libX11<br>
&gt; make<br>
&gt;<br>
&gt; I get these (different) results on the second and later attempts to make:<br>
&gt;<br>
&gt; larry@pinawa% sudo make<br>
&gt; Password:<br>
&gt; ===&gt;   libX11-1.2,1 depends on file: /usr/local/libdata/pkgconfig/xcb.pc -<br>
&gt; found<br>
&gt; ===&gt;   libX11-1.2,1 depends on file: /usr/local/share/aclocal/xorg-macros.m4<br>
&gt; - found<br>
&gt; ===&gt;   libX11-1.2,1 depends on file:<br>
&gt; /usr/local/libdata/pkgconfig/bigreqsproto.pc - found<br>
&gt; ===&gt;   libX11-1.2,1 depends on file:<br>
&gt; /usr/local/libdata/pkgconfig/xcmiscproto.pc - found<br>
&gt; ===&gt;   libX11-1.2,1 depends on file:<br>
&gt; /usr/local/libdata/pkgconfig/xextproto.pc - found<br>
&gt; ===&gt;   libX11-1.2,1 depends on file: /usr/local/libdata/pkgconfig/xtrans.pc<br>
&gt; - found<br>
&gt; ===&gt;   libX11-1.2,1 depends on file: /usr/local/libdata/pkgconfig/kbproto.pc<br>
&gt; - found<br>
&gt; ===&gt;   libX11-1.2,1 depends on file:<br>
&gt; /usr/local/libdata/pkgconfig/inputproto.pc - found<br>
&gt; ===&gt;   libX11-1.2,1 depends on file:<br>
&gt; /usr/local/libdata/pkgconfig/xf86bigfontproto.pc - found<br>
&gt; ===&gt;   libX11-1.2,1 depends on file: /usr/local/libdata/pkgconfig/xau.pc -<br>
&gt; found<br>
&gt; ===&gt;   libX11-1.2,1 depends on file: /usr/local/libdata/pkgconfig/xdmcp.pc -<br>
&gt; found<br>
&gt; ===&gt;   libX11-1.2,1 depends on file: /usr/local/libdata/pkgconfig/xproto.pc<br>
&gt; - found<br>
&gt; ===&gt;   libX11-1.2,1 depends on file: /usr/local/bin/automake-1.10 - not<br>
&gt; found<br>
&gt; ===&gt;    Verifying install for /usr/local/bin/automake-1.10 in<br>
&gt; /usr/ports/devel/automake110<br>
&gt; ===&gt;   automake-1.10.1 depends on file: /usr/local/bin/perl5.8.9 - found<br>
&gt; ===&gt;   automake-1.10.1 depends on file: /usr/local/bin/autoconf-2.62 - not<br>
&gt; found<br>
&gt; ===&gt;    Verifying install for /usr/local/bin/autoconf-2.62 in<br>
&gt; /usr/ports/devel/autoconf262<br>
&gt; ===&gt;  Installing for autoconf-2.62<br>
&gt; ===&gt;   autoconf-2.62 depends on executable: gm4 - found<br>
&gt; ===&gt;   autoconf-2.62 depends on executable: autoconf-wrapper - found<br>
&gt; ===&gt;   autoconf-2.62 depends on file: /usr/local/bin/perl5.8.9 - found<br>
&gt; ===&gt;   Generating temporary packing list<br>
&gt; ===&gt;  Checking if devel/autoconf262 already installed<br>
&gt; gmake  install-recursive<br>
&gt; gmake[1]: Entering directory<br>
&gt; `/usr/ports/devel/autoconf262/work/autoconf-2.62&#39;<br>
&gt; Making install in bin<br>
&gt; gmake[2]: Entering directory<br>
&gt; `/usr/ports/devel/autoconf262/work/autoconf-2.62/bin&#39;<br>
&gt; autom4te_perllibdir=&#39;..&#39;/lib AUTOM4TE_CFG=&#39;../lib/autom4te.cfg&#39;<br>
&gt; ../bin/autom4te -B &#39;..&#39;/lib -B &#39;..&#39;/lib         --language M4sh --cache &#39;&#39;<br>
&gt; --melt ./<a href="http://autoconf.as" target="_blank">autoconf.as</a> -o <a href="http://autoconf.in" target="_blank">autoconf.in</a><br>
&gt; autom4te: need GNU m4 1.4 or later: /usr/local/bin/gm4<br>
&gt; gmake[2]: *** [<a href="http://autoconf.in" target="_blank">autoconf.in</a>] Error 1<br>
&gt; gmake[2]: Leaving directory<br>
&gt; `/usr/ports/devel/autoconf262/work/autoconf-2.62/bin&#39;<br>
&gt; gmake[1]: *** [install-recursive] Error 1<br>
&gt; gmake[1]: Leaving directory<br>
&gt; `/usr/ports/devel/autoconf262/work/autoconf-2.62&#39;<br>
&gt; gmake: *** [install] Error 2<br>
&gt; *** Error code 2<br>
&gt;<br>
&gt; Stop in /usr/ports/devel/autoconf262.<br>
&gt; *** Error code 1<br>
&gt;<br>
&gt; Stop in /usr/ports/devel/automake110.<br>
&gt; *** Error code 1<br>
&gt;<br>
&gt; Stop in /usr/ports/x11/libX11.<br>
&gt;<br>
&gt; This leads to an important question: What is the prescribed way to install<br>
&gt; and build ports for PC-BSD? Should portsnap be used, or cvsup, or ??<br>
&gt;<br>
&gt; Cheers,<br>
&gt;<br>
&gt;<br>
<br>
Take a look here:<br>
<br>
autom4te: need GNU m4 1.4 or later: /usr/local/bin/gm4<br>
<br>
Looks like the version of m4 installed is too old for some reason. Maybe<br>
it just got updated in ports, try to rebuild devel/m4 first.<br>
<br>
As for the prescribed way, you can use portsnap or cvs, they both get<br>
you to the same ports tree in the end :)<br>
<br>
Just to re-confirm, you are using the &quot;runports&quot; command before you try<br>
to do the builds right?<br>
<br>
<a href="http://wiki.pcbsd.org/index.php/Working_with_FreeBSD_Ports" target="_blank">http://wiki.pcbsd.org/index.php/Working_with_FreeBSD_Ports</a><br></blockquote></div><br>I think you can write this off to an RTFM error: After running &quot;/PCBSD/Scripts/runports.sh&quot; my builds work fine.<br>
<br>Cheers,<br>-- <br>Larry Gadallah, VE6VQ/W7                          lgadallah AT gmail DOT com<br>PGP Sig: 917E DDB7 C911 9EC1 0CD9  C06B 06C4 835F 0BB8 7336<br>