[PC-BSD Testing] Flash Vdpau and other issues

Kris Moore kris at pcbsd.org
Tue Sep 18 13:36:40 PDT 2012


On 09/18/2012 16:33, Eitan Adler wrote:
> On 18 September 2012 15:15, Francis Ridder <francis.ridder at gmail.com> wrote:
>>> Date: Mon, 10 Sep 2012 15:08:33 -0400
>>> From: Kris Moore <kris at pcbsd.org>
>>> To: testing at lists.pcbsd.org
>>> Subject: Re: [PC-BSD Testing] Flash Vdpau and other issues
>>> Message-ID: <504E3AB1.2050708 at pcbsd.org>
>>> Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
>>>
>>> On 09/10/2012 04:49, N V wrote:
>>>> On 6 ???????? 2012 19:08:06 Eitan Adler wrote:
>>>>> On 3 September 2012 08:07, Jacob Daniels <jacob.dan1984 at gmail.com> wrote:
>>>>>> 5:  In various RPM - based distro's and even in Linux Mint, there is a
>>>>>> fix for the nvidia gpu's that give the blue tinge when playing you tube
>>>>>> content, it has something to do with how the flash plugin (or
>>>>>> youtube's?) player writes to VDPAU, specifically the lower layer
>>>>>> function....
>>>>> Hi,
>>>>>
>>>>> I'm the FreeBSD flash maintainer. I'm willing to apply patches or
>>>>> otherwise fix the blue tinge issue. However, I have limited time
>>>>> available and unable to research this issue thoroughly. If you can
>>>>> point me to a more detailed explanation and fix (or a patch!) I'd be
>>>>> willing to apply it.
>>>> Hi.
>>>>
>>>> I don't know the tech details about it. The strange thing is that the blue
>>>> tinge seems to be youtube specific. I havn't seen it anywhere else, and even
>>>> (most, if not all) embedded youtube videos are ok. Just the videos on the
>>>> youtube site itself have seems 'effect'. The usual users solution is to disable
>>>> 'hardware acceleration' in flashplayer settings (this also was mentioned in
>>>> some of the replies here). But I don't think mentioned distors just disable hw
>>>> acceleration, may be there is some other kind of fix. But, again, I don't know
>>>> the details. Anyway, I hope this scant information may help in some way.
>>>>
>>>> Regards,
>>>> Vans.
>>>> _______________________________________________
>>>> Testing mailing list
>>>> Testing at lists.pcbsd.org
>>>> http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing
>>> https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=137877
>>>
>>> Good info at the URL above :)
>>>
>>> --
>>> Kris Moore
>>> PC-BSD Software
>>> iXsystems
>>>
>>> -------------- next part --------------
>> It looks like this is supposed to be fixed with the new version of
>> libvdpau: http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTE3NTg
>> The problem being that the port hasn't been updated yet and there is
>> no active maintainer.
> Please make sure to CC me otherwise I may not see your mails. This
> list is misconfigured to reply to the list, and not the user+list (or
> whatever is default).
>
> I am looking into upgrading the port.
>
>
Thanks Eitan! I did a manual update of the port here, and it seems to
work at first glance :)

-- 
Kris Moore
PC-BSD Software
iXsystems



More information about the Testing mailing list