[PC-BSD Testing] Flash Vdpau and other issues

Eitan Adler lists at eitanadler.com
Tue Sep 18 13:33:52 PDT 2012


On 18 September 2012 15:15, Francis Ridder <francis.ridder at gmail.com> wrote:
>> Date: Mon, 10 Sep 2012 15:08:33 -0400
>> From: Kris Moore <kris at pcbsd.org>
>> To: testing at lists.pcbsd.org
>> Subject: Re: [PC-BSD Testing] Flash Vdpau and other issues
>> Message-ID: <504E3AB1.2050708 at pcbsd.org>
>> Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
>>
>> On 09/10/2012 04:49, N V wrote:
>>> On 6 ???????? 2012 19:08:06 Eitan Adler wrote:
>>>> On 3 September 2012 08:07, Jacob Daniels <jacob.dan1984 at gmail.com> wrote:
>>>>> 5:  In various RPM - based distro's and even in Linux Mint, there is a
>>>>> fix for the nvidia gpu's that give the blue tinge when playing you tube
>>>>> content, it has something to do with how the flash plugin (or
>>>>> youtube's?) player writes to VDPAU, specifically the lower layer
>>>>> function....
>>>> Hi,
>>>>
>>>> I'm the FreeBSD flash maintainer. I'm willing to apply patches or
>>>> otherwise fix the blue tinge issue. However, I have limited time
>>>> available and unable to research this issue thoroughly. If you can
>>>> point me to a more detailed explanation and fix (or a patch!) I'd be
>>>> willing to apply it.
>>> Hi.
>>>
>>> I don't know the tech details about it. The strange thing is that the blue
>>> tinge seems to be youtube specific. I havn't seen it anywhere else, and even
>>> (most, if not all) embedded youtube videos are ok. Just the videos on the
>>> youtube site itself have seems 'effect'. The usual users solution is to disable
>>> 'hardware acceleration' in flashplayer settings (this also was mentioned in
>>> some of the replies here). But I don't think mentioned distors just disable hw
>>> acceleration, may be there is some other kind of fix. But, again, I don't know
>>> the details. Anyway, I hope this scant information may help in some way.
>>>
>>> Regards,
>>> Vans.
>>> _______________________________________________
>>> Testing mailing list
>>> Testing at lists.pcbsd.org
>>> http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing
>>
>> https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=137877
>>
>> Good info at the URL above :)
>>
>> --
>> Kris Moore
>> PC-BSD Software
>> iXsystems
>>
>> -------------- next part --------------
> It looks like this is supposed to be fixed with the new version of
> libvdpau: http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTE3NTg
> The problem being that the port hasn't been updated yet and there is
> no active maintainer.

Please make sure to CC me otherwise I may not see your mails. This
list is misconfigured to reply to the list, and not the user+list (or
whatever is default).

I am looking into upgrading the port.


-- 
Eitan Adler


More information about the Testing mailing list