[PC-BSD Testing] snapshot 20120622 constant search for medium in cd0

Sha'ul shaul at lavabit.com
Tue Jun 26 15:04:55 PDT 2012


In the x86 USB, it keeps looking for medium in cd0 giving a SCSI error 
for ATA DVD burner. After a couple minutes it continues with boot while 
occasionally still giving error, medium not present.

I installed PC-BSD Server, reboot, and constantly getting message.

The message I keep getting every few seconds is

(cd0:ata0:0:1:0): TEST UNIT READY. CDB 0 0 0 0 0 0
(cd0:ata0:0:1:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:ata0:0:1:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:ata0:0:1:0): SCSI sense: NOT READY asc:3a,0 (Medium Not present)

I can't figure out where this is from, here is dmesg with error at the end

Copyright (c) 1992-2012 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
The Regents of the University of California. All rights reserved.
FreeBSD is a registered trademark of The FreeBSD Foundation.
FreeBSD 9.0-STABLE #11: Mon Jun 11 18:16:11 UTC 2012
 
root at build9x64.pcbsd.org:/usr/obj/builds/i386/pcbsd-build90/fbsd-source/9.0/sys/GENERIC 
i386
CPU: Intel Pentium III (647.20-MHz 686-class CPU)
   Origin = "GenuineIntel"  Id = 0x683  Family = 6  Model = 8  Stepping = 3
 
Features=0x387f9ff<FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,PN,MMX,FXSR,SSE>
real memory  = 402653184 (384 MB)
avail memory = 374669312 (357 MB)
kbd1 at kbdmux0
ctl: CAM Target Layer loaded
acpi0: <PTLTD   RSDT> on motherboard
acpi0: Power Button (fixed)
cpu0: <ACPI CPU> on acpi0
atrtc0: <AT realtime clock> port 0x70-0x71 irq 8 on acpi0
Event timer "RTC" frequency 32768 Hz quality 0
attimer0: <AT timer> port 0x40-0x43 irq 0 on acpi0
Timecounter "i8254" frequency 1193182 Hz quality 0
Event timer "i8254" frequency 1193182 Hz quality 100
Timecounter "ACPI-safe" frequency 3579545 Hz quality 850
acpi_timer0: <24-bit timer at 3.579545MHz> port 0x8008-0x800b on acpi0
pcib0: <ACPI Host-PCI bridge> port 0xcf8-0xcff on acpi0
pci0: <ACPI PCI bus> on pcib0
agp0: <Intel 82443BX (440 BX) host to PCI bridge> on hostb0
pcib1: <PCI-PCI bridge> at device 1.0 on pci0
pci1: <PCI bus> on pcib1
vgapci0: <VGA-compatible display> mem 
0xe9000000-0xe9ffffff,0xf0000000-0xf7ffffff irq 11 at device 0.0 on pci1
isab0: <PCI-ISA bridge> at device 7.0 on pci0
isa0: <ISA bus> on isab0
atapci0: <Intel PIIX4 UDMA33 controller> port 
0x1f0-0x1f7,0x3f6,0x170-0x177,0x376,0x1440-0x144f at device 7.1 on pci0
ata0: <ATA channel> at channel 0 on atapci0
ata1: <ATA channel> at channel 1 on atapci0
uhci0: <Intel 82371AB/EB (PIIX4) USB controller> port 0x1400-0x141f irq 
9 at device 7.2 on pci0
usbus0 on uhci0
pci0: <bridge> at device 7.3 (no driver attached)
rl0: <Accton MPX 5030/5038 10/100BaseTX> port 0x1000-0x10ff mem 
0xe8004800-0xe80048ff irq 11 at device 14.0 on pci0
miibus0: <MII bus> on rl0
rlphy0: <RealTek internal media interface> PHY 0 on miibus0
rlphy0:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
rl0: Ethernet address: 00:e0:29:95:b9:ee
emu10kx0: <Creative Audigy Player/OEM [SB0090]> port 0x1420-0x143f irq 9 
at device 16.0 on pci0
pcm0: <EMU10Kx DSP front PCM interface> on emu10kx0
pcm0: <SigmaTel STAC9721/23 AC97 Codec>
pcm1: <EMU10Kx DSP rear PCM interface> on emu10kx0
pcm2: <EMU10Kx DSP center PCM interface> on emu10kx0
pcm3: <EMU10Kx DSP subwoofer PCM interface> on emu10kx0
pci0: <input device> at device 16.1 (no driver attached)
fwohci0: <1394 Open Host Controller Interface> mem 
0xe8004000-0xe80047ff,0xe8000000-0xe8003fff irq 10 at device 16.2 on pci0
fwohci0: OHCI version 1.10 (ROM=0)
fwohci0: No. of Isochronous channels is 4.
fwohci0: EUI64 00:02:3c:00:30:03:f9:0a
fwohci0: Phy 1394a available S400, 2 ports.
fwohci0: Link S400, max_rec 2048 bytes.
firewire0: <IEEE1394(FireWire) bus> on fwohci0
fwe0: <Ethernet over FireWire> on firewire0
if_fwe0: Fake Ethernet address: 02:02:3c:03:f9:0a
fwe0: Ethernet address: 02:02:3c:03:f9:0a
fwip0: <IP over FireWire> on firewire0
fwip0: Firewire address: 00:02:3c:00:30:03:f9:0a @ 0xfffe00000000, S400, 
maxrec 2048
dcons_crom0: <dcons configuration ROM> on firewire0
dcons_crom0: bus_addr 0x40ec000
fwohci0: Initiate bus reset
fwohci0: fwohci_intr_core: BUS reset
fwohci0: fwohci_intr_core: node_id=0x00000000, SelfID Count=1, 
CYCLEMASTER mode
atkbdc0: <Keyboard controller (i8042)> port 0x60,0x64 irq 1 on acpi0
atkbd0: <AT Keyboard> irq 1 on atkbdc0
kbd0 at atkbd0
atkbd0: [GIANT-LOCKED]
fdc0: <floppy drive controller> port 0x3f0-0x3f5,0x3f7 irq 6 drq 2 on acpi0
fdc0: does not respond
device_attach: fdc0 attach returned 6
ppc0: <Parallel port> port 0x378-0x37f,0x778-0x77f irq 7 drq 3 on acpi0
ppc0: SMC-like chipset (ECP/EPP/PS2/NIBBLE) in COMPATIBLE mode
ppc0: FIFO with 16/16/8 bytes threshold
ppbus0: <Parallel port bus> on ppc0
plip0: <PLIP network interface> on ppbus0
lpt0: <Printer> on ppbus0
lpt0: Interrupt-driven port
ppi0: <Parallel I/O> on ppbus0
pmtimer0 on isa0
orm0: <ISA Option ROMs> at iomem 
0xc0000-0xca7ff,0xe0000-0xe3fff,0xe4000-0xeffff pnpid ORM0000 on isa0
sc0: <System console> at flags 0x100 on isa0
sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=0x300>
vga0: <Generic ISA VGA> at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa0
fdc0: No FDOUT register!
smist0: <SpeedStep SMI> on cpu0
device_attach: smist0 attach returned 6
firewire0: 1 nodes, maxhop <= 0 cable IRM irm(0)  (me)
firewire0: bus manager 0
Timecounters tick every 1.000 msec
usbus0: 12Mbps Full Speed USB v1.0
ugen0.1: <Intel> at usbus0
uhub0: <Intel UHCI root HUB, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1> on usbus0
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
ugen0.2: <Logitech> at usbus0
ums0: <Logitech USB Optical Mouse, class 0/0, rev 2.00/54.00, addr 2> on 
usbus0
ums0: 8 buttons and [XYZT] coordinates ID=0
ada0 at ata0 bus 0 scbus0 target 0 lun 0
ada0: <WDC WD800JB-00JJA0 05.01C05> ATA-6 device
ada0: 33.300MB/s transfers (UDMA2, PIO 8192bytes)
ada0: 76319MB (156301488 512 byte sectors: 16H 63S/T 16383C)
ada0: Previously was known as ad0
Timecounter "TSC" frequency 647200070 Hz quality 800
cd0 at ata0 bus 0 scbus0 target 1 lun 0
cd0: <HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55N 1.02> Removable CD-ROM SCSI-0 device
cd0: 33.300MB/s transfers (UDMA2, ATAPI 12bytes, PIO 65534bytes)
cd0: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
Trying to mount root from ufs:/dev/label/rootfs0 [rw,noatime]...
SGI XFS with large block numbers, tracing, no debug enabled
(cd0:ata0:0:1:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
(cd0:ata0:0:1:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:ata0:0:1:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:ata0:0:1:0): SCSI sense: NOT READY asc:3a,0 (Medium not present)
(cd0:ata0:0:1:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
(cd0:ata0:0:1:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:ata0:0:1:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:ata0:0:1:0): SCSI sense: NOT READY asc:3a,0 (Medium not present)
(cd0:ata0:0:1:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
(cd0:ata0:0:1:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:ata0:0:1:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:ata0:0:1:0): SCSI sense: NOT READY asc:3a,0 (Medium not present)
(cd0:ata0:0:1:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
(cd0:ata0:0:1:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:ata0:0:1:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:ata0:0:1:0): SCSI sense: NOT READY asc:3a,0 (Medium not present)
(cd0:ata0:0:1:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
(cd0:ata0:0:1:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:ata0:0:1:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:ata0:0:1:0): SCSI sense: NOT READY asc:3a,0 (Medium not present)
(cd0:ata0:0:1:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
(cd0:ata0:0:1:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:ata0:0:1:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:ata0:0:1:0): SCSI sense: NOT READY asc:3a,0 (Medium not present)
(cd0:ata0:0:1:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
(cd0:ata0:0:1:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:ata0:0:1:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:ata0:0:1:0): SCSI sense: NOT READY asc:3a,0 (Medium not present)
(cd0:ata0:0:1:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
(cd0:ata0:0:1:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:ata0:0:1:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:ata0:0:1:0): SCSI sense: NOT READY asc:3a,0 (Medium not present)
(cd0:ata0:0:1:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
(cd0:ata0:0:1:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:ata0:0:1:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:ata0:0:1:0): SCSI sense: NOT READY asc:3a,0 (Medium not present)



More information about the Testing mailing list