[PC-BSD Testing] Sysinstaller Bug

Ryan Mitchener ryanmitchener at gmail.com
Tue Sep 13 18:42:51 PDT 2011


On 9/13/2011 4:26 PM, Kris Moore wrote:
> On 09/13/11 15:54, Ryan Mitchener wrote:
>> On 9/13/2011 3:48 PM, Kris Moore wrote:
>>> On 09/13/11 15:36, Ryan Mitchener wrote:
>>>> On 9/13/2011 2:42 PM, Kris Moore wrote:
>>>>> On 09/13/11 14:41, Ryan Mitchener wrote:
>>>>>> I am running the PC-BSD Beta 2 x86 DVD and if you try to modify the
>>>>>> SWAP partition (after clicking use default layout) in the advanced
>>>>>> partitioning settings it sets the SWAP partition's mount point to
>>>>>> null, causing the installer to fail. Is anyone else having this
>>>>>> problem? It happened in the Beta 1.5 DVD as well.
>>>>>>
>>>>>> -Ryan Mitchener
>>>>>> _______________________________________________
>>>>>> Testing mailing list
>>>>>> Testing at lists.pcbsd.org
>>>>>> http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing
>>>>> I'll have to try that. Whats the specific error message you are
>>>>> getting
>>>>> in the installer? The mount for SWAP is supposed to be NULL from
>>>>> what I
>>>>> remember.
>>>>>
>>>>>
>>>> After even further testing, it seems the SWAP is fine. The error seems
>>>> to only occur if after using the "default layout" in "Advanced Mode"
>>>> you change everything but the SWAP to use ZFS. There error does not
>>>> occur if there are only 2 ZFS partitions. However, if there are three
>>>> the error occurs.
>>>>
>>>> However, after two successful installs of a single ZFS root
>>>> partitioned install, they still will not boot giving me the "No UFS"
>>>> error.
>>>> _______________________________________________
>>>> Testing mailing list
>>>> Testing at lists.pcbsd.org
>>>> http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing
>>> Ok, I'm going to try and replicate. Just for the record, what is the
>>> disk layout you are trying to use?
>>>
>>> I.E.:
>>>
>>> / - ZFS
>>> SWAP
>>> /usr - ZFS
>>> /var -ZFS
>>>
>>> Is it something like that?
>>>
>>>
>> my layout is:
>>
>> / - ZFS (3 GB)
>> SWAP (200 MB)
>> /var - ZFS (3 GB)
>> /usr -ZFS (3.8 GB)
>> _______________________________________________
>> Testing mailing list
>> Testing at lists.pcbsd.org
>> http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing
> So you are creating 3 separate zpools for each mount? What happens if
> you do a single zpool with all the mounts in it?
>
> Like this:
>
> /,/var,/usr - ZFS (10GB)
> SWAP - 200MB
>
> In the GUI when you create a ZFS partition, there is a box for
> additional mount-points, add /var and /usr to that, and does it do
> anything different?
>
>
Creating only one or two ZFS partitions works fine (even with multiple 
mount points). However, if a third is created all with individual mount 
points, the error occurs.


More information about the Testing mailing list