[PC-BSD Testing] Sysinstaller Bug

Ryan Mitchener ryanmitchener at gmail.com
Tue Sep 13 12:54:25 PDT 2011


On 9/13/2011 3:48 PM, Kris Moore wrote:
> On 09/13/11 15:36, Ryan Mitchener wrote:
>> On 9/13/2011 2:42 PM, Kris Moore wrote:
>>> On 09/13/11 14:41, Ryan Mitchener wrote:
>>>> I am running the PC-BSD Beta 2 x86 DVD and if you try to modify the
>>>> SWAP partition (after clicking use default layout) in the advanced
>>>> partitioning settings it sets the SWAP partition's mount point to
>>>> null, causing the installer to fail. Is anyone else having this
>>>> problem? It happened in the Beta 1.5 DVD as well.
>>>>
>>>> -Ryan Mitchener
>>>> _______________________________________________
>>>> Testing mailing list
>>>> Testing at lists.pcbsd.org
>>>> http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing
>>> I'll have to try that. Whats the specific error message you are getting
>>> in the installer? The mount for SWAP is supposed to be NULL from what I
>>> remember.
>>>
>>>
>> After even further testing, it seems the SWAP is fine. The error seems
>> to only occur if after using the "default layout" in "Advanced Mode"
>> you change everything but the SWAP to use ZFS. There error does not
>> occur if there are only 2 ZFS partitions. However, if there are three
>> the error occurs.
>>
>> However, after two successful installs of a single ZFS root
>> partitioned install, they still will not boot giving me the "No UFS"
>> error.
>> _______________________________________________
>> Testing mailing list
>> Testing at lists.pcbsd.org
>> http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing
> Ok, I'm going to try and replicate. Just for the record, what is the
> disk layout you are trying to use?
>
> I.E.:
>
> / - ZFS
> SWAP
> /usr - ZFS
> /var -ZFS
>
> Is it something like that?
>
>
my layout is:

/ - ZFS (3 GB)
SWAP (200 MB)
/var - ZFS (3 GB)
/usr -ZFS (3.8 GB)


More information about the Testing mailing list