[PC-BSD Testing] Upgrade from RC1 to RC2 problem

Kris Moore kris at pcbsd.org
Wed Nov 30 06:27:02 PST 2011


On 11/29/2011 19:30, Warner Losh wrote:
> My brother told me that this version of kde isn't binary compatible with the older version, so there's divots left in /var that need to be removed.  Since I don't use KDE, I can't directly check, but find /var -name kde is a good place to start.  Remove the ones that look like a temporary files and try again.
>
> Warner
>
> On Nov 29, 2011, at 1:47 AM, Silvio - Banzai ° wrote:
>

# rm -rf /var/tmp/kdecache-*

That'll fix it :)

>> On Tue, 29 Nov 2011 07:29:43 +0100, Johann Hugo <jhugo at meraka.csir.co.za> wrote:
>>
>> similar behavior here : right after upgrade, the system rebooted to just fluxbox, no login screen session choices & no kde ... my previous install was kde-base + kde-multimedia + kde-graphics only, so i went down to control panel -> system manager to see what was happening ... my prevoius packages of choice plus a couple more were flagged as installed ... i removed the two extra packages, and watched as the system *at that point* actually installed kde-* at all ... afterwards upon login - logout i could have my kde session as usual ...
>> my two-penny guess is that somehow the upgrade system could not recognize my incomplete kde install and skipped it altogether until i let it know about it via rc2 system manager ...
>>
>> p.s.: arthur, that's not the same machine with the toshiba module issue, still waiting there as that's my office machine and it's working on some stuff these days ...
>>
>>
>>> On Tuesday, November 29, 2011 01:47:17 am Gerard van Essen wrote:
>>>> Good day Kris
>>>>
>>>> I was using RC1 and when notified of the RC2 update, I downloaded it and
>>>> upgraded to RC2. As far as I could see there were no problems.
>>>>
>>>> After having rebooted to finish the upgrade process I was able to log in,
>>>> but when KDE starts loading, the KDE login screen shows up again. And so
>>>> on. Basically, I can't get back into the system.
>>>>
>>>> Don't know if this is just an issue caused by something on my PC or if it's
>>>> an update issue.
>>>>
>>>> If you need any info, let me know.
>>>>
>>>> Cheers
>>> Same happened to me.
>>>
>>> I've swapped to command line (Alt+Ctrl+F1) and it gave some gnome error
>>> message. To me it looked like it decided to replace KDE with GNOME. ps -ax
>>> showed a lot of gnome processes running. In the end I've made a backup of my
>>> user stuff and did a fresh install. I've written down the error message, but
>>> it's still on my PC at home.
>>>
>>> Johann
>>> _______________________________________________
>>> Testing mailing list
>>> Testing at lists.pcbsd.org
>>> http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing
>>
>> -- 
>>
>> banzai • CONSULTING
>>
>> Silvio Taverna
>> Via Gian Battista Vico, 42
>> 20123  Milano
>> Tel:   +39 02 00643341
>> Cel:   +39 345 700 11 20
>> Skype: surt_5555
>> http://www.banzai.it
>> _______________________________________________
>> Testing mailing list
>> Testing at lists.pcbsd.org
>> http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing
>>
>>
> _______________________________________________
> Testing mailing list
> Testing at lists.pcbsd.org
> http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/testing


-- 
Kris Moore
PC-BSD Software
iXsystems



More information about the Testing mailing list