[PC-BSD Testing] SATA drive not recognized in PC-BSD 8.0 beta, works fine in PC-BSD 7.1.1 and FreeBSD 8

Stephan Assmus superstippi at gmx.de
Tue Jan 12 00:58:25 PST 2010


Hi,

On 2010-01-11 at 22:51:29 [+0100], Kris Moore <kris at pcbsd.org> wrote:
> On Mon, 11 Jan 2010, Stephan Assmus wrote:
> > Von: Kris Moore <kris at pcbsd.com>
> >> On 01/11/2010 06:07, Stephan Assmus wrote:
> >>> the subject says it all. My SATA controller is in AHCI mode. I have 
> >>> only one hard drive attached (WD Velociraptor, 150 GB version). On 
> >>> the drive are
> >>> 3 primary partitions and one extended partition with several logical
> >>> partitions. I was able to install plain FreeBSD 8.0, using the 
> >>> FreeBSD 8 network installation CD to this drive.
> >>
> >> What was the device name of your drive on this system with ahci 
> >> enabled? ada[0-9]? If so, I added support for it to svn a few days 
> >> ago, should be detected in next release :)
> >
> > I have since removed FreeBSD again. Unfortunately, I installed and 
> > removed again quite a number of systems these past days and I am 
> > getting confused over what happened in which platform... :-) I think it 
> > was ada0, but I may remember it wrong. I am wondering if the device 
> > name may have had an "s" in it? But that could have been the longer 
> > version that mentions the slices. Sorry for not being very helpful here.
> 
> Thats ok :)
> 
> Somebody else mentioned same issue, and we just needed to add ada[0-9] to 
> devices we probe. If you get a chance, give it a whirl on 8.0-RC when its 
> out, and let me know if its still broken, along with the device name its 
> using.

Ok, I will. I'll stay on this list and guess I will catch the news when the 
RC is out. :-)

Best regards,
-Stephan


More information about the Testing mailing list