[PC-BSD Testing] Beta 1 lags whit pbi

Bjørn Curtis Knutson curtisknutson at gmail.com
Tue Sep 2 10:10:39 PDT 2008


Hi it looks good but whit pbi it takes like 5-10 min to install pidgin pbi
and it "lags" alot so i reinstalled and uses ports and this is working whit
out eny lag my system is..
pcbsd# dmesg
Copyright (c) 1992-2008 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
        The Regents of the University of California. All rights reserved.
FreeBSD is a registered trademark of The FreeBSD Foundation.
FreeBSD 7.0-STABLE #37: Mon Aug 25 13:36:21 EDT 2008
    root at pcbsd:/usr/obj/usr/src/sys/PCBSD
Timecounter "i8254" frequency 1193182 Hz quality 0
CPU: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHz (2400.11-MHz 686-class CPU)
  Origin = "GenuineIntel"  Id = 0xf29  Stepping = 9

Features=0xbfebfbff<FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CLFLUSH,DTS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE>


Features2=0x4400<CNXT-ID,xTPR>

  Logical CPUs per core:
2

real memory  = 804192256 (766
MB)

avail memory = 773009408 (737
MB)

ACPI APIC Table: <P4M80P
AWRDACPI>

FreeBSD/SMP: Multiprocessor System Detected: 2
CPUs

 cpu0 (BSP): APIC ID:
0

 cpu1 (AP): APIC ID:
1

ioapic0: Changing APIC ID to
4

ioapic0 <Version 0.3> irqs 0-23 on
motherboard

kbd1 at
kbdmux0

ath_hal: 0.9.20.3 (AR5210, AR5211, AR5212, RF5111, RF5112, RF2413,
RF5413)
acpi0: <P4M80P AWRDACPI> on
motherboard

acpi0:
[ITHREAD]

acpi0: Power Button
(fixed)

acpi0: reservation of 0, a0000 (3)
failed

acpi0: reservation of 100000, 2fdf0000 (3)
failed

Timecounter "ACPI-fast" frequency 3579545 Hz quality
1000
acpi_timer0: <24-bit timer at 3.579545MHz> port 0x408-0x40b on
acpi0
pcib0: <ACPI Host-PCI bridge> port 0xcf8-0xcff on
acpi0
pci0: <ACPI PCI bus> on
pcib0

pcib1: <PCI-PCI bridge> at device 1.0 on
pci0

pci1: <PCI bus> on
pcib1

vgapci0: <VGA-compatible display> port 0xbc00-0xbcff mem
0xf0000000-0xf7ffffff,0xfdef0000-0xfdefffff irq 16 at device 0.0 on
pci1

vgapci1: <VGA-compatible display> mem
0xe8000000-0xefffffff,0xfdee0000-0xfdeeffff at device 0.1 on
pci1
rl0: <RealTek 8139 10/100BaseTX> port 0xfc00-0xfcff mem
0xfdfff000-0xfdfff0ff irq 17 at device 6.0 on pci0
miibus0: <MII bus> on
rl0

rlphy0: <RealTek internal media interface> PHY 0 on
miibus0
rlphy0:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX,
auto
rl0: Ethernet address:
00:08:a1:1a:5a:40

rl0:
[ITHREAD]

atapci0: <VIA 6420 SATA150 controller> port
0xf800-0xf807,0xf400-0xf403,0xf000-0xf007,0xec00-0xec03,0xe800-0xe80f,0xe400-0xe4ff
irq 20 at device 15.0 on
pci0

atapci0:
[ITHREAD]

ata2: <ATA channel 0> on
atapci0

ata2:
[ITHREAD]

ata3: <ATA channel 1> on
atapci0

ata3:
[ITHREAD]

atapci1: <VIA 8237 UDMA133 controller> port
0x1f0-0x1f7,0x3f6,0x170-0x177,0x376,0xe000-0xe00f at device 15.1 on
pci0
ata0: <ATA channel 0> on
atapci1

ata0:
[ITHREAD]

ata1: <ATA channel 1> on
atapci1

ata1:
[ITHREAD]

uhci0: <VIA 83C572 USB controller> port 0xdc00-0xdc1f irq 21 at device 16.0
on pci0
uhci0:
[GIANT-LOCKED]

uhci0:
[ITHREAD]

usb0: <VIA 83C572 USB controller> on
uhci0

usb0: USB revision
1.0

uhub0: <VIA UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1> on
usb0
uhub0: 2 ports with 2 removable, self
powered

uhci1: <VIA 83C572 USB controller> port 0xd800-0xd81f irq 21 at device 16.1
on pci0
uhci1:
[GIANT-LOCKED]

uhci1:
[ITHREAD]

usb1: <VIA 83C572 USB controller> on
uhci1

usb1: USB revision
1.0

uhub1: <VIA UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1> on
usb1
uhub1: 2 ports with 2 removable, self
powered

uhci2: <VIA 83C572 USB controller> port 0xd400-0xd41f irq 21 at device 16.2
on pci0
uhci2:
[GIANT-LOCKED]

uhci2:
[ITHREAD]

usb2: <VIA 83C572 USB controller> on
uhci2

usb2: USB revision
1.0

uhub2: <VIA UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1> on
usb2
uhub2: 2 ports with 2 removable, self
powered

uhci3: <VIA 83C572 USB controller> port 0xd000-0xd01f irq 21 at device 16.3
on pci0
uhci3:
[GIANT-LOCKED]

uhci3:
[ITHREAD]

usb3: <VIA 83C572 USB controller> on
uhci3

usb3: USB revision
1.0

uhub3: <VIA UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1> on
usb3
uhub3: 2 ports with 2 removable, self
powered

ehci0: <VIA VT6202 USB 2.0 controller> mem 0xfdffe000-0xfdffe0ff irq 21 at
device 16.4 on pci0
ehci0:
[GIANT-LOCKED]

ehci0:
[ITHREAD]

usb4: waiting for BIOS to give up
control

usb4: timed out waiting for
BIOS

usb4: EHCI version
1.0

usb4: companion controllers, 2 ports each: usb0 usb1 usb2
usb3
usb4: <VIA VT6202 USB 2.0 controller> on
ehci0

usb4: USB revision
2.0

uhub4: <VIA EHCI root hub, class 9/0, rev 2.00/1.00, addr 1> on
usb4
uhub4: 8 ports with 8 removable, self
powered

umass0: <Western Digital My Book, class 0/0, rev 2.00/1.65, addr 2> on
uhub4
umass1: <Western Digital External HDD, class 0/0, rev 2.00/1.08, addr 3> on
uhub4
isab0: <PCI-ISA bridge> at device 17.0 on
pci0

isa0: <ISA bus> on
isab0

pci0: <multimedia, audio> at device 17.5 (no driver
attached)
vr0: <VIA VT6102 Rhine II 10/100BaseTX> port 0xc800-0xc8ff mem
0xfdffd000-0xfdffd0ff irq 23 at device 18.0 on pci0
vr0: Quirks:
0x0

vr0: Revision:
0x78

miibus1: <MII bus> on
vr0

rlphy1: <RTL8201L 10/100 media interface> PHY 1 on
miibus1
rlphy1:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX,
auto
vr0: Ethernet address:
00:19:db:61:2e:dd

vr0:
[ITHREAD]

cpu0: <ACPI CPU> on
acpi0

p4tcc0: <CPU Frequency Thermal Control> on
cpu0

cpu1: <ACPI CPU> on
acpi0

p4tcc1: <CPU Frequency Thermal Control> on
cpu1

acpi_button0: <Power Button> on
acpi0

acpi_button1: <Sleep Button> on
acpi0

fdc0: <floppy drive controller> port 0x3f0-0x3f5,0x3f7 irq 6 drq 2 on
acpi0
fdc0:
[FILTER]

sio0: configured irq 4 not in bitmap of probed irqs
0
sio0: port may not be
enabled

sio0: configured irq 4 not in bitmap of probed irqs
0
sio0: port may not be
enabled

sio0: <16550A-compatible COM port> port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on
acpi0
sio0: type
16550A

sio0:
[FILTER]

sio1: <16550A-compatible COM port> port 0x2f8-0x2ff irq 3 on
acpi0
sio1: type
16550A

sio1:
[FILTER]

atkbdc0: <Keyboard controller (i8042)> port 0x60,0x64 irq 1 on
acpi0
atkbd0: <AT Keyboard> irq 1 on
atkbdc0

kbd0 at
atkbd0

atkbd0:
[GIANT-LOCKED]

atkbd0:
[ITHREAD]

psm0: <PS/2 Mouse> flags 0x1000 irq 12 on
atkbdc0

psm0:
[GIANT-LOCKED]

psm0:
[ITHREAD]

psm0: model MouseMan+, device ID
0

pmtimer0 on
isa0

orm0: <ISA Option ROM> at iomem 0xc0000-0xccfff pnpid ORM0000 on
isa0
ppc0: <Parallel port> at port 0x378-0x37f irq 7 on
isa0
ppc0: Generic chipset (NIBBLE-only) in COMPATIBLE
mode
ppbus0: <Parallel port bus> on
ppc0

ppbus0:
[ITHREAD]

plip0: <PLIP network interface> on
ppbus0

plip0: WARNING: using obsoleted IFF_NEEDSGIANT
flag

lpt0: <Printer> on
ppbus0

lpt0: Interrupt-driven
port

ppi0: <Parallel I/O> on ppbus0
ppc0: [GIANT-LOCKED]
ppc0: [ITHREAD]
sc0: <System console> at flags 0x100 on isa0
sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=0x300>
vga0: <Generic ISA VGA> at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa0
Timecounters tick every 1.000 msec
ipfw2 (+ipv6) initialized, divert enabled, nat loadable, rule-based
forwarding disabled, default to accept, logging disabled
ad0: 78167MB <Maxtor 6L080L0 BAJ41G20> at ata0-slave UDMA133
acd0: DMA limited to UDMA33, device found non-ATA66 cable
acd0: DVDR <LITE-ON DVDRW LH-20A1P/KL05> at ata1-master UDMA33
acd0: FAILURE - INQUIRY ILLEGAL REQUEST asc=0x24 ascq=0x00
acd0: FAILURE - INQUIRY ILLEGAL REQUEST asc=0x24 ascq=0x00
da0 at umass-sim0 bus 0 target 0 lun 0
da0: <WD 5000AAV External 1.65> Fixed Direct Access SCSI-4 device
da0: 40.000MB/s transfers
da0: 476940MB (976773168 512 byte sectors: 255H 63S/T 60801C)
da1 at umass-sim1 bus 1 target 0 lun 0
da1: <WD 2500JB External 0108> Fixed Direct Access SCSI-0 device
da1: 40.000MB/s transfers
da1: 238475MB (488397168 512 byte sectors: 255H 63S/T 30401C)
SMP: AP CPU #1 Launched!
cd0 at ata1 bus 0 target 0 lun 0
cd0: <LITE-ON DVDRW LH-20A1P KL05> Removable CD-ROM SCSI-0 device
cd0: 33.000MB/s transfers
cd0: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
GEOM_LABEL: Label for provider da0s1 is ext2fs//mnt/eks2.
GEOM_LABEL: Label for provider da1s4 is ext2fs//mnt/ekstern.
Trying to mount root from ufs:/dev/ad0s1a
pcm0: <VIA VT8237> port 0xcc00-0xccff irq 22 at device 17.5 on pci0
pcm0: [ITHREAD]
pcm0: <Avance Logic ALC655 AC97 Codec>
pcm0: <VIA DXS Enabled: DXS 4 / SGD 1 / REC 1>
drm0: <ATI Radeon RV280 9200> on vgapci0
info: [drm] Initialized radeon 1.25.0 20060524
pid 6157 (firefox-bin), uid 1001: exited on signal 11
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.pcbsd.org/pipermail/testing/attachments/20080902/dab1da1a/attachment-0001.html 


More information about the Testing mailing list