[PC-BSD Testing] Problem installing 7.01 to HP xw8200 workstation

Arthur Koziol A-Koziol at neiu.edu
Wed Nov 12 05:35:49 PST 2008


At 07:42 PM 11/11/2008, you wrote:
>UPDATE . . . .
>
>On Tue, Nov 11, 2008 at 8:34 PM, Ian Robinson <fitchkendall at gmail.com> wrote:
>
> > Dear A. Yerenkow
> >
> > IDE/ATA Hard Disks none
> > I have had one IDE/ATA disk in but now out.  There are currently no
> > IDE/ATA hard disks but there are on-board IDE/ATA Primary and
> > Secondary Controllers.
> >
> > IDE CD/DVD
> >
> >> I think it's boot-from issue, other PC are booting from HDD, 
> while this one
> >> from CD. or DVD?
> >
> > The twin computer is booting from an IDE disk connected as the master
> > device on the primary IDE controller.
> >
> > With this computer I have tried booting from an IDE disk with PCBSD
> > 7.0.1 already installed and I have tried booting from the PCBSD 7.0.1
> > install cd.  (See others below).  In both cases, the system froze
> > after the copyright and release information (and before the hardware
> > probe for the Timecounter and the CPU).
> >
>
>UPDATE:
>
>I put an IDE disk in.  It hung after the copyright and release
>information.  I left the computer alone for about 30 minutes and when
>I came back the dmesg had scrolled to the point where it was failing
>at the video probe (not surprising given the card).  It let me break
>out to the console prompt, log in as root, and I have rebooted in the
>VESA mode to see if I can go further.

Ian,

Have you checked to see if the system BIOS, SCSI controller firmware, 
and any CD/DVD drive firmwares are fully up to date?

Arthur 



More information about the Testing mailing list