<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-1">
</head>
<body text="#000000" bgcolor="#ffffff">
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">sqlpython
writes:<br>
  Sorry for some reason the original message lost all format...here is
a formatted replacement<br>
</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial"><br>
</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">Hi Tim / Kris<br>
<br>
</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">Intro:</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">You may
recognize my name as long time forum member and contributor.</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">I have run
against a problem with WiFi where I must be over looking something
obvious.</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">I
have not run PCBSD on a Laptop but Desktop only in the past few
versions as I had Dell Laptops with Broadcom Wifi requiring a ndisgen
of Win Drivers which would periodically Crash..<br>
<br>
</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">Problem: </font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial"> So.... I now
have a Lenovo Thinkpad SL410. which has these NICS</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">re0 (Realtek
8168) which is my Hardwire and works fine</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">wlan0 (Intel
Pro/Wireless 5100) which is my Wifi and is THE PROBLEM....</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial"> Keep in mind
that this is all on a LIVECD as I will not make a Laptop install unless
I can resolve my WiFi problem.</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial"><br>
</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial"> WiFi is not
found automatically but is discovered once I run the GUI System
Settings/Configure Network Settings .....</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">Next I must
choose the Device wlan0 Pro/Wireless and Configure it...</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">I must scan
for Wifi Routers which is does and once one is chosen it lights up..</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">I have the
FireWall OFF</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">I have shut
off all Security..WEP WAP etc.</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">..but no ip
address is assigned to wlan0 and yet the correct MAC is listed in
ifconfig.</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial"><br>
</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">So of course
no connection via Wifi and will not connect nor ping Until GUI Network
Settings Config</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial"><br>
</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">I have read
blog.pcbsd.org/2011/02/possible-fix-for-wireless-freezes/</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">..regarding
the conflict between devd and netif startup..</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">To
test this once the wlan0 had been assigned and configured I reran route
-add my gateway which confirmed that it was already in the list and
then reran netif script which then connected the wlan0 device to an ip
address... </font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">I will post
the terminal results below from the LIVECD..</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">Hopefully
there is a Workaround so I can install to the Laptop other then A hand
 config of the Wifi on each Boot and rerunning the netif script each
time I need a WiFi.</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">**
Take Note the Wifi will ping the Router once configured with the Setup
both Before and After the netif script is run..but only connect to the
Internet addresses after the netif script is rerun...***</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">Thanks for
reading.</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial"><br>
</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">***** INFO
Below</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">pcbsd# route
add default 192.168.1.254</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">route:
writing to routing socket: File exists</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">add net
default: gateway 192.168.1.254: route already in table</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">pcbsd# su</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">pcbsd#
/etc/rc.d/netif restart</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">wpa_supplicant
not running? (check /var/run/wpa_supplicant/wlan0.pid).</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">ifconfig:
interface wlan0 does not exist</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">Stopping
Network: lo0 iwn0 re0 pfsync0 pflog0 wlan0.</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">lo0:
flags=8048<LOOPBACK,RUNNING,MULTICAST> metric 0 mtu 16384</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 options=3<RXCSUM,TXCSUM></font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">        inet6
fe80::1%lo0 prefixlen 64 scopeid 0x3 </font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">        inet6
::1 prefixlen 128 </font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">        nd6
options=3<PERFORMNUD,ACCEPT_RTADV></font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">iwn0:
flags=8802<BROADCAST,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu 2290</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">        ether
00:24:d8:00:3e:42</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 media: IEEE 802.11 Wireless Ethernet autoselect (autoselect)</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 status: no carrier</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">re0:
flags=8802<BROADCAST,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu 1500</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 options=389b<RXCSUM,TXCSUM,VLAN_MTU,VLAN_HWTAGGING,VLAN_HWCSUM,WOL_UCAST,WOL_MCAST,WOL_MAGIC></font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">        ether
00:76:9e:3c:29:1c</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 media: Ethernet autoselect (none)</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 status: no carrier</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">pfsync0:
flags=0<> metric 0 mtu 1460</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 syncpeer: 224.0.0.240 maxupd: 128</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">pflog0:
flags=0<> metric 0 mtu 33200</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">ifconfig:
interface wlan0 does not exist</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">Starting
wpa_supplicant.</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">wlan0: no
link ...... got link</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">Starting
Network: lo0 iwn0 re0.</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">lo0:
flags=8049<UP,LOOPBACK,RUNNING,MULTICAST> metric 0 mtu 16384</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 options=3<RXCSUM,TXCSUM></font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">        inet6
fe80::1%lo0 prefixlen 64 scopeid 0x3 </font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">        inet6
::1 prefixlen 128 </font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">        inet
127.0.0.1 netmask 0xff000000 </font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">        nd6
options=3<PERFORMNUD,ACCEPT_RTADV></font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">iwn0:
flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu
2290</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">        ether
00:24:d8:00:3e:42</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 media: IEEE 802.11 Wireless Ethernet autoselect mode 11g</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 status: associated</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">re0:
flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu
1500</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 options=389b<RXCSUM,TXCSUM,VLAN_MTU,VLAN_HWTAGGING,VLAN_HWCSUM,WOL_UCAST,WOL_MCAST,WOL_MAGIC></font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">        ether
00:76:9e:3c:29:1c</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 media: Ethernet autoselect (none)</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 status: no carrier</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">pcbsd#
ifconfig</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">iwn0:
flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu
2290</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">        ether
00:24:d8:00:3e:42</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 media: IEEE 802.11 Wireless Ethernet autoselect mode 11g</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 status: associated</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">re0:
flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu
1500</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 options=389b<RXCSUM,TXCSUM,VLAN_MTU,VLAN_HWTAGGING,VLAN_HWCSUM,WOL_UCAST,WOL_MCAST,WOL_MAGIC></font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">        ether
00:76:9e:3c:29:1c</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 media: Ethernet autoselect (none)</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 status: no carrier</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">lo0:
flags=8049<UP,LOOPBACK,RUNNING,MULTICAST> metric 0 mtu 16384</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 options=3<RXCSUM,TXCSUM></font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">        inet6
fe80::1%lo0 prefixlen 64 scopeid 0x3 </font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">        inet6
::1 prefixlen 128 </font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">        inet
127.0.0.1 netmask 0xff000000 </font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">        nd6
options=3<PERFORMNUD,ACCEPT_RTADV></font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">pfsync0:
flags=0<> metric 0 mtu 1460</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 syncpeer: 224.0.0.240 maxupd: 128</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">pflog0:
flags=0<> metric 0 mtu 33200</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">wlan0:
flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu
1500</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">        ether
00:24:d8:00:3e:42</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">        inet
192.168.1.21 netmask 0xffffff00 broadcast 255.255.255.255</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 media: IEEE 802.11 Wireless Ethernet OFDM/36Mbps mode 11g</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 status: associated</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">        ssid
"My Cisco" channel 6 (2437 MHz 11g) bssid 00:26:75:11:15:20</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 country US authmode OPEN privacy OFF txpower 15 bmiss 10</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 scanvalid 450 bgscan bgscanintvl 300 bgscanidle 250 roam:rssi 7</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">      
 roam:rate 5 protmode CTS wme roaming MANUAL</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial"><br>
</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">pcbsd# ping
192.168.1.254</font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">PING
192.168.1.254 (192.168.1.254): 56 data bytes                          
                 </font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">64 bytes from
192.168.1.254: icmp_seq=0 ttl=255 time=1.637 ms                        
       </font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">64 bytes from
192.168.1.254: icmp_seq=1 ttl=255 time=1.332 ms                        
       </font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">^C          
                                                                       
        </font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">---
192.168.1.254 ping statistics ---                                      
                 </font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">2 packets
transmitted, 2 packets received, 0.0% packet loss                      
           </font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">round-trip
min/avg/max/stddev = 1.332/1.485/1.637/0.152 ms                        
          </font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial">pcbsd# </font></div>
<div><font class="Apple-style-span" size="2" face="arial"> </font></div>
</body>
</html>