err NetBSD?<br><br>nak update apa tu? patch system ke cemana?<br><br><a href="http://www.netbsd.org/docs/">http://www.netbsd.org/docs/</a><br><br>kalau specific handbook mcm freebsd, try ni:<br><br><a href="http://www.netbsd.org/docs/guide/en/index.html">http://www.netbsd.org/docs/guide/en/index.html</a><br>
<br><br><br>lain2 boleh cerita2 sama gue, mana2 yg reti le ehehe :D<br><br><br>cara gue le:<br><br>1- network mesti jalan dulu.. ok ke network? boleh send recieve apa2 from net?<br>2- install pkgsrc ( ports in NetBSD )<br>
3- update src pakai cvs atau cvsup ( kena install, bukan default install ada )<br>4- update manually src+pkg.. dalam buku manual tuh ada :D<br><br><br>lain2 tuh check kat:<br><br><a href="http://trunasuci.pbwiki.com">http://trunasuci.pbwiki.com</a><br>
<br><br>TQ<br><br><br><br><br><br><div class="gmail_quote">2009/6/19 ApOgEE <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:jerungkun@gmail.com">jerungkun@gmail.com</a>&gt;</span><br><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
Bercerita pasal NetBSD, kat mana nak cari detail dokumen pasal update &amp; configure NetBSD? aku punya NetBSD kat decTOP masih sangkut takleh nak update. nak install apps guna pkg_add pun takleh... hehehe... mungkin aku keliru dengan dokumen2 yang ada... :p<div>
<div></div><div class="h5"><br clear="all">
<br>-- <br>Best Wishes,<br><br>ApOgEE a.k.a JeRuNgKuN<br>----------------------------------------------------<br><a href="https://edge.launchpad.net/%7Eapogee" target="_blank">https://edge.launchpad.net/~apogee</a> - ApOgEE on LaunchPad<br>

<a href="http://artofapogee.blogspot.com" target="_blank">http://artofapogee.blogspot.com</a> - Art Of ApOgEE<br><a href="http://coderstalk.blogspot.com" target="_blank">http://coderstalk.blogspot.com</a> - Coder&#39;s Talk<br>
----------------------------------------------------<br>

</div></div><br>_______________________________________________<br>
PCBSD-malaysia mailing list<br>
<a href="mailto:PCBSD-malaysia@lists.pcbsd.org">PCBSD-malaysia@lists.pcbsd.org</a><br>
<a href="http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/pcbsd-malaysia" target="_blank">http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/pcbsd-malaysia</a><br>
<br></blockquote></div><br><br clear="all"><br>-- <br># uname -a<br>NetBSD  5.0 NetBSD 5.0 (GENERIC) #0: Sun Apr 26 18:50:08 UTC 2009  builds@b6.netbsd.org:/home/builds/ab/netbsd-5-0-RELEASE/i386/200904260229Z-obj/home/builds/ab/netbsd-5-0-RELEASE/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC i386<br>
<br>