<html><head><style type="text/css"><!-- DIV {margin:0px;} --></style></head><body><div style="font-family:Courier New,courier,monaco,monospace,sans-serif;font-size:10pt"><font size="2">Untuk PBI;<br><br>sebenarnya boleh request kat team developer PBI PCBSD, tapi tataw bila leh siapla kan?<br><br>contohnya SQUID:<br><span><a target="_blank" href="http://lists.pcbsd.org/pipermail/pbi-dev/2009-June/000874.html">http://lists.pcbsd.org/pipermail/pbi-dev/2009-June/000874.html</a></span><br><br>list request pbi:<br><span><a target="_blank" href="http://wiki.pcbsd.org/index.php/PBI_Requests">http://wiki.pcbsd.org/index.php/PBI_Requests</a></span><br><br><br>my ideas is; sampai bila kita ni nak jd leeches? download dan tunggu org lain buatkan untuk kita, sedangkan kita boleh buat sendiri?<br><br><br>so change this style/habit/etc2 yadayada...<br><br>kita buat sendiri, salah silap belakang cerita.. lepas dah ok kita submit, tgk cemana.. mana tau esok2 malaysia nih
 antara developer PCBSD paling ramai ke? Hope so! :)<br><br><br>JUST DO IT.. ( bukan NIKE )... ehehehe<br><br><br><br></font><div><font size="2">&nbsp;</font></div><font size="2">netbsd# uname -a<br>NetBSD netbsd.trunasuci.opensource.my 5.0.0_PATCH NetBSD 5.0.0_PATCH (GENERIC) #0: Sun May  3 13:37:36 MYT 2009  root@netbsd.trunasuci.opensource.my:/usr/obj/sys/arch/i386/compile/GENERIC i386</font><div><br></div><div style="font-family: Courier New,courier,monaco,monospace,sans-serif; font-size: 10pt;"><br><div style="font-family: times new roman,new york,times,serif; font-size: 12pt;"><font size="2" face="Tahoma"><hr size="1"><b><span style="font-weight: bold;">From:</span></b> Ahmad Arafat Abdullah &lt;trunasuci@gmail.com&gt;<br><b><span style="font-weight: bold;">To:</span></b> pcbsd-malaysia@lists.pcbsd.org<br><b><span style="font-weight: bold;">Sent:</span></b> Thursday, June 18, 2009 3:01:21 PM<br><b><span style="font-weight:
 bold;">Subject:</span></b> [PCBSD-malaysia] PBI building.. LET'S DO IT!<br></font><br>
Salamz all;<br><br>saya sedang memuat turun@download pbibuilders untuk create pbi installer pkg2 yg baru+testing..<br><br>check kat sini:<br><span><a target="_blank" href="http://www.pcbsd.org/content/view/45/30/">http://www.pcbsd.org/content/view/45/30/</a></span><br clear="all">
<br>download pbibuilders link ( incase dalam page tuh tak perasan@jumpa :<br><a rel="nofollow" target="_blank" href="ftp://ftp.pcbsd.org/pub/pbi-builder/pbibuild-x86-pcbsd7-2.2.tbz">ftp://ftp.pcbsd.org/pub/pbi-builder/pbibuild-x86-pcbsd7-2.2.tbz</a><br>
<br>ni utk i386, boleh download untuk amd64 kalau perlu..<br><br><br>lepas build, kalau try pakai semua jalan dalam pelbagai spec pc/notebook, semua ok, thebn boleh try submit ke official PBI team untuk release.. at least team Malaysia ada sumbangan pd dunia..<br>
<br>LET'S DO IT..<br><br><br><br><br>-- <br># uname -a<br>NetBSD &nbsp;5.0 NetBSD 5.0 (GENERIC) #0: Sun Apr 26 18:50:08 UTC 2009 &nbsp;builds@b6.netbsd.org:/home/builds/ab/netbsd-5-0-RELEASE/i386/200904260229Z-obj/home/builds/ab/netbsd-5-0-RELEASE/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC i386<br>
<br>
</div></div></div><br>



      </body></html>