[PCBSD-malaysia] Aktiviti + Plan 2009

Mohd Fazli Azran mfazliazran at gmail.com
Sun Jun 21 21:32:47 PDT 2009


Ahmad Arafat Abdullah wrote:
> Salam everyone!
>
> expect after this we'll get more to involve in this project.. so 
> please state your idea of our activity in this 2009..
>
>
>
>
>
> 1st,
> nak kasiktau yg we have several list of thing, yg kita boleh buat to 
> develop PCBSD..
>
> 1- documentation
> Notes, How-to, guide dalam bentuk pdf/web/wiki/html atau apa saja..
>
> 2- translation
> at least ada 2,
>            i- website official PCBSD-malaysia ( soon.. tgh discusss 
> ngan James )
>            ii- PCBSD itself, komponen terjemahan, guna pootle
>            iii-lain2 komponen dalam web, guide, "buku rujukan" etc2...
>            iv- lain2 bahan yg ingin dikongsi
>
> 3- PBI
> dalam progress, harap ramai yg join bua pbi, dan sama2 kita testing 
> keberkesanannya.. dah ok+stable, submit ke official pbi team..
>
> 4- bug track/fix/betatesters...
> ni sapa2 boleh buat.. pakai ke+ test+ komplen!
> mana2 hardware tak ngam, kita try tgk apa yg boleh.. then submit ke 
> PCBSD bugs/hardware support ke apa..
>
> contoh: VGA/AGP diaplay card, sound card/chipset, wireless, usb drive 
> dan lain2 hardware..
>
> dan buat list mana dah test, mana belum test, apa result.. mana 
> support mana yg problem support.. so senarai ni berguna untuk org2 
> lain buat rujukan
>
>
>
>
> lain2 aktiviti:
>
> meetups/demo/minum2+discussion... anywhere yg sesuai.. tp MDEC punye 
> opis kat plaza sentral mmg boleh guna, cuma kena book bila nak guna 
> dan tak clash dengan agenda2 depa+lain2 team saja, it's ok..
>
>
>
> just my idea... 
> sila tambah....
>
>
>
>
> -- 
> # uname -a
> NetBSD  5.0 NetBSD 5.0 (GENERIC) #0: Sun Apr 26 18:50:08 UTC 2009 
>  builds at b6.netbsd.org:/home/builds/ab/netbsd-5-0-RELEASE/i386/200904260229Z-obj/home/builds/ab/netbsd-5-0-RELEASE/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC 
> i386
>
> ------------------------------------------------------------------------
>
> _______________________________________________
> PCBSD-malaysia mailing list
> PCBSD-malaysia at lists.pcbsd.org
> http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/pcbsd-malaysia
>   
Salam all,

Kepada sesiapa yang berminat nak bagi talk pasal PCBSD ni amatlah 
dialu-alukan. Kita telah mendapat tempat untuk memberi taklimat mengenai 
PCBSD. Untuk itu kami dengan sukacitanya  talk PCBSD akan berlangsung 
seperti dibawah

TAJUK: PCBSD - Perisian Opensource untuk warga UKM
TARIKH: 10 Julai 2009
Tempat: Makmal Komputer, Tun Abdullah Mohd Salleh. UKM, Bandar Baru Bangi
Jumlah Peserta: 50 orang


Talk tersebut berlangsung selama 3 jam. Jadi pihak kami amat 
mengalu-alukan sesiapa yang berminat untuk menjadi speaker pada majlis 
tersebut. Kalau harapkan saya dan arafat pengsan woo 3 jam nye talk 
:)... So bagaimana dengan kengkawan ada mahu sahut cabaran ini untuk 
menjadi speaker. Asahlah diri anda untuk menjadi speaker ini lah peluang 
yang jarang kita dapat. kami harapkan anda semua memberi idea dan 
cadangan tentang talk ini.

Disebabkan kena ada english session eden buat translate english pulak 
yang simple janji semua faham

To who interest to be give talk session about PCBSD. We have place to 
give talk about PCBSD. Our event will held like above:

Topic: PCBSD OpenSource system for UKM people
Date: 10 Julai 2009
Place: Computer Lab, Tuan Abdullah Mohd Salleh, UKM, Bandar Baru Bangi
Delegate: 50 people

This talk will hel about 3 hours, So we need more speaker to help us. If 
only me or Arafat it very hardwork for us so we need another speaker. 
This was a chance to you to learn how to be a good speaker. We need idea 
or suggestion about this talk session.

Ok la tu janji semua faham. Ok guy.!!! give more suggestion about it. :)

Mohd Fazli Azran
PCBSD Team Malaysia


More information about the PCBSD-malaysia mailing list