[PCBSD-malaysia] PCBSD Rox!!!!

Ahmad Arafat Abdullah trunasuci at gmail.com
Fri Jun 19 07:19:38 PDT 2009


err NetBSD?

nak update apa tu? patch system ke cemana?

http://www.netbsd.org/docs/

kalau specific handbook mcm freebsd, try ni:

http://www.netbsd.org/docs/guide/en/index.html



lain2 boleh cerita2 sama gue, mana2 yg reti le ehehe :D


cara gue le:

1- network mesti jalan dulu.. ok ke network? boleh send recieve apa2 from
net?
2- install pkgsrc ( ports in NetBSD )
3- update src pakai cvs atau cvsup ( kena install, bukan default install ada
)
4- update manually src+pkg.. dalam buku manual tuh ada :D


lain2 tuh check kat:

http://trunasuci.pbwiki.com


TQ





2009/6/19 ApOgEE <jerungkun at gmail.com>

> Bercerita pasal NetBSD, kat mana nak cari detail dokumen pasal update &
> configure NetBSD? aku punya NetBSD kat decTOP masih sangkut takleh nak
> update. nak install apps guna pkg_add pun takleh... hehehe... mungkin aku
> keliru dengan dokumen2 yang ada... :p
>
>
> --
> Best Wishes,
>
> ApOgEE a.k.a JeRuNgKuN
> ----------------------------------------------------
> https://edge.launchpad.net/~apogee <https://edge.launchpad.net/%7Eapogee>- ApOgEE on LaunchPad
> http://artofapogee.blogspot.com - Art Of ApOgEE
> http://coderstalk.blogspot.com - Coder's Talk
> ----------------------------------------------------
>
> _______________________________________________
> PCBSD-malaysia mailing list
> PCBSD-malaysia at lists.pcbsd.org
> http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/pcbsd-malaysia
>
>


-- 
# uname -a
NetBSD  5.0 NetBSD 5.0 (GENERIC) #0: Sun Apr 26 18:50:08 UTC 2009
 builds at b6.netbsd.org:/home/builds/ab/netbsd-5-0-RELEASE/i386/200904260229Z-obj/home/builds/ab/netbsd-5-0-RELEASE/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
i386
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.pcbsd.org/pipermail/pcbsd-malaysia/attachments/20090619/62412cad/attachment.html 


More information about the PCBSD-malaysia mailing list