[PCBSD-malaysia] PBI building.. LET'S DO IT!

ahmad arafat trunasuci_74 at yahoo.com
Thu Jun 18 00:31:55 PDT 2009


Untuk PBI;

sebenarnya boleh request kat team developer PBI PCBSD, tapi tataw bila leh siapla kan?

contohnya SQUID:
http://lists.pcbsd.org/pipermail/pbi-dev/2009-June/000874.html

list request pbi:
http://wiki.pcbsd.org/index.php/PBI_Requests


my ideas is; sampai bila kita ni nak jd leeches? download dan tunggu org lain buatkan untuk kita, sedangkan kita boleh buat sendiri?


so change this style/habit/etc2 yadayada...

kita buat sendiri, salah silap belakang cerita.. lepas dah ok kita submit, tgk cemana.. mana tau esok2 malaysia nih antara developer PCBSD paling ramai ke? Hope so! :)


JUST DO IT.. ( bukan NIKE )... ehehehe




 netbsd# uname -a
NetBSD netbsd.trunasuci.opensource.my 5.0.0_PATCH NetBSD 5.0.0_PATCH (GENERIC) #0: Sun May  3 13:37:36 MYT 2009  root at netbsd.trunasuci.opensource.my:/usr/obj/sys/arch/i386/compile/GENERIC i386




________________________________
From: Ahmad Arafat Abdullah <trunasuci at gmail.com>
To: pcbsd-malaysia at lists.pcbsd.org
Sent: Thursday, June 18, 2009 3:01:21 PM
Subject: [PCBSD-malaysia] PBI building.. LET'S DO IT!

Salamz all;

saya sedang memuat turun at download pbibuilders untuk create pbi installer pkg2 yg baru+testing..

check kat sini:
http://www.pcbsd.org/content/view/45/30/

download pbibuilders link ( incase dalam page tuh tak perasan at jumpa :
ftp://ftp.pcbsd.org/pub/pbi-builder/pbibuild-x86-pcbsd7-2.2.tbz

ni utk i386, boleh download untuk amd64 kalau perlu..


lepas build, kalau try pakai semua jalan dalam pelbagai spec pc/notebook, semua ok, thebn boleh try submit ke official PBI team untuk release.. at least team Malaysia ada sumbangan pd dunia..

LET'S DO IT..




-- 
# uname -a
NetBSD  5.0 NetBSD 5.0 (GENERIC) #0: Sun Apr 26 18:50:08 UTC 2009  builds at b6.netbsd.org:/home/builds/ab/netbsd-5-0-RELEASE/i386/200904260229Z-obj/home/builds/ab/netbsd-5-0-RELEASE/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC i386


      
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.pcbsd.org/pipermail/pcbsd-malaysia/attachments/20090618/1eb43ac8/attachment.html 


More information about the PCBSD-malaysia mailing list