[PC-BSD Dev] EasyPBI version 2.1 such user password and fail to build

Lars Engels lars.engels at 0x20.net
Sat Jul 27 16:34:52 PDT 2013



Ken Moore <ken at pcbsd.org> schrieb:
>On 07/26/13 14:58, nemysis wrote:
>> Hello
>>
>> I try to make a PBI my just committed cad/leocad
>>
>> and get when wish to build PBI
>>
>>
>> Are you sure you wish to start the PBI build?
>>
>> This requires an active internet connection and root permissions. The
>time required to build a PBI varies depending upon system
>specifications and ports to be compiled.
>>
>>
>> If i say yes get this
>>
>> Please enter your user password to run this command with system
>permissions.
>>
>>
>> This is wrong must be a question for root not user password.
>>
>>
>> a ./usr/lib/libc.a
>> a ./usr/lib/libprocstat.so.1
>>
>> a ./usr/lib/libusbhid_p.a
>> a ./usr/lib/libsbuf_p.a
>> a ./usr/lib/libkadm5srv.so.10
>> a ./usr/lib/libauditd_p.a
>> QProcess: Destroyed while process is still running.
>>
>> The PBI failed to build.
>> Please check the build log to find the cause of the failure and
>adjust the module accordingly
>>
>>
>> Please correct this.
>>
>> Best regards,
>> nemysis
>> _______________________________________________
>> Dev mailing list
>> Dev at lists.pcbsd.org
>> http://lists.pcbsd.org/mailman/listinfo/dev
>
>There is nothing wrong with the requirement of user password instead of
>
>root.
>We have been switching everything over to using the "sudo" command 
>instead of "su", so that user password is the correct one that it
>should 
>be prompting for now.
>
>I will be updating the EasyPBI text here soon. Just waiting until I get
>
>back from the conference I am at right now... :-)

The problem is that the user is asked for the user password but the root password is required. 


More information about the Dev mailing list