[PC-BSD Commits] r14028 - pbi/update

svn at pcbsd.org svn at pcbsd.org
Thu Nov 24 03:33:03 PST 2011


Author: autotrans
Date: 2011-11-24 03:32:59 -0800 (Thu, 24 Nov 2011)
New Revision: 14028

Modified:
  pbi/update/pbi-meta-9
Log:
Auto-Commit of i18n pbi meta data from Pootle


Modified: pbi/update/pbi-meta-9
===================================================================
--- pbi/update/pbi-meta-9	2011-11-24 10:16:07 UTC (rev 14027)
+++ pbi/update/pbi-meta-9	2011-11-24 11:32:59 UTC (rev 14028)
@@ -1799,6 +1799,7 @@
 App[fr]=Xarchiver;Xarchiver est un archiveur indépendante du Desktop. Tous les types d'archives courantes sont prises en charge. RPM et de l'ISO sont manipulés sans exécutables rpm ou isodump.
 App[fr]=rekonq;rekonq est un navigateur web pour KDE basé sur Webkit. Il s'intègre mieux à KDE qu'Arora. Par exemple, il télécharge les fichiers à travers le système de téléchargement de KDE, partage ses marque-pages avec Konqueror, supporte les KIO, etc.
 App[hr]=ATAidle;ATAidle je alat za kontroliranje energijskih značajki ata čvrstih pogona. Ovo uključuje vremensko namještanje uključivanje pasivnog stanja, energije (APM) i zvučnih (AAM) razina, i može prikazati detalje o instaliranim uređajima.
+App[hr]=ATanks;Ovo je port od Atomic Tanks, 2D igra tenkova gdje mali tenkovi koriste velika oružja kako bi raznijeli jedni druge. Atomic Tanks se uglavnom bazira na klasičnoj DOS igri, Scorched Earth. Igre je vrlo fleksibilna, dozvoljavajući od dva do deset igrača, različita okruženja i širok izbor oružja i ostalog.
 App[hr]=AbiWord;AbiWord je slobodan procesor teksta, program sličan Microsoft Word-u. Prikladan je širokom izboru zadataka tekstualnog procesiranja.
 App[hr]=Abyss Web Server;Abyss Web Server omogućava vam da poslužujete vaša Web sjedišta na vašem računalu. Podržava SSL/TLS povezivanja (HTTPS) kao i širok izbor Web tehnologija.
 App[hr]=Alexandria;Alexandria je GNOME aplikacija za pomoć u upravljanju vaše kolekcije knjiga. Napisana je u Ruby-u i slobodan je softver, dijeljen pod uvjetima GNU Opće Javne Licence (verzija 2 ili kasnija).
@@ -1825,10 +1826,14 @@
 App[hr]=Blender;Blender je set alata za izradu 3D sadržaja, slobodan je i otvorenog koda pod GNU Općom Javnom licencom, podržan je na svim glavnim operacijskim sustavima. Besplatan i potpuno funkcionalan paket za 3D modeliranje/renderiranje/animaciju/igre.
 App[hr]=Calibre;Calibre je namijenjen da bude kompletno riješenje e-biblioteke i zato uključuje upravljanje bibliotekama, pretvaranje sadržaja, pretvaranje novosti u eknjige, kao i značajke usklađivanje čitača e-knjiga i integriran čitač e-knjiga.
 App[hr]=Celestia;Besplatan simulator svemira koji vam omogućava istraživanje našeg svemira u tri dimenzije. Celestia je podržana na PC-BSD-u, Windows-ima, Linux-u i Mac OS X. Za razliku od većine planetarijskog softvera, Celestia vas ne zarobljava na površini Zemlje. Možete putovati kroz sunčev sustav, do bilo koje od 100.000 zvijezda, ili čak van galaksije. Sva kretanja u Celesti-ji su takva da omogućuju eksponencijalno povećavanje tako da možete upoznati svemir kroz velik raspon dimenzija, od nakupina galaksija pa sve do svemirskih brodova dimenzija tek nekoliko metara. 'Uperi i kreni' sučelje dozvoljava jednostavno kretanje kroz svemir do objekta kojeg želite posjetiti. Celestia je proširiva. Celestia dolazi sa velikim katalogom zvijezda, galaksija, planeta, mjeseca, asteroida, kometa, i svemirskih brodova. Ako vam to nije dovoljno, možete skinuti pregršt jednostavnih za instaliranje dodataka sa dodatnim objektima.
+App[hr]=Chromium-BSU;Chromium B.S.U. je svemirska arkadna pucačina sa brzim tempom.
 App[hr]=Chromium;Chromium je preglednik otvorenog koda usmjeren na stabilan, siguran i brz korisnički doživljaj web-a.
 App[hr]=CinePaint;CinePaint je program besplatannog i otvorenog koda za slikanje i retuširanje slika namijenjen da najbolje radi sa 35mm filmom i drugim visoko razlučivim visoko dinamičnim opsežnim slikama. Najpopularniji je alat otvorenog koda za filmsku industriju -- korišten u 2 Fast 2 Furious, Scooby-Doo, Harry Potter, Stuart Little i drugim istaknutim filmovima. CinePaint je korišten za slikanje pozadinskih matova i za retuširanje filmova kadar po kadar.
+App[hr]=Clementine;Clementine je moderan izvođač glazbe i organizator zbirke. Clementine je port od Amarok 1.4, sa nekim prepisanim značajkama kako bi bolje iskoristili Qt4. Značajke: - Slušanje internet radija SomaFM - Učitavanje M3U i XSPF lista. - Uređivanje tagova na MP3 i OGG datotekama, organiziranje vaše glazbe - Skidanje album omota iz Last.fm
 App[hr]=Codelite;CodeLite je moćan, otvorenog koda, više platformski IDE za C/C++ programske jezike. CodeLite je distribuiran pod uvjetima GPL licence. CodeLite koristi usavršeno, pored toga intuitivno okruženje koje omogućuje korisniku jednostavno stvaranje i razvijanje složenih projekata.
 App[hr]=Comical;Napokon, više platformski, i otvorenog koda, CBR i CBZ čitač! Čitajte vaše omiljene stripove i grafičke romane na dvostrukim stranicama u absurdno jednostavnom grafičkom okruženju!
+App[hr]=Cuyo;Cuyo je tetris igra koja je iznenađujuće inovativna, ponekad izazovna, i sa prekrasnim izgledom.
+App[hr]=DJgame2;bluedj sadrži mnogo popularnih online igara iz Kine, kao što su mahjong, poker i šah. Ima golem izbor igara i igrača.
 App[hr]=Dillo;Dillo ciljevi su da bude više platformski alternativni preglednik koji je malen, stabilan, pristupačan programerima, upotrebljiv, brz, i nadogradiv.
 App[hr]=Doom3;Doom 3 je računalna igra pucačine u prvom licu znanstveno-fantastično hororske tematike razvijena od Id Software-a i izdana od Activision-a. Postavljena u 2145. u UAC istražiteljskom centru na Marsu, igra je utemeljena na originalnom Doom, sa kompletno novom grafikom i engine-om.
 App[hr]=EBView;Ebview je gtk zasnovan alaz za pristupanje CD-ROM riječnicima u formatima EPWING, EB. EBG, EBXA, EBXA-C.
@@ -1840,34 +1845,54 @@
 App[hr]=Epiphany;Epiphany je web preglednik dizajniran da bude što laganiji i brži, nauštrb mnogih značajkih dostupnih kod drugih preglednika.
 App[hr]=ExtremeTuxRacer;Extreme Tux Racer je igra utrkivanja sa Tux-om, maskotom Linuxa. Igra slijedi Tux Racer i njegove derivate.
 App[hr]=Firefox;Firefox je nagrađivan, besplatan, web preglednik otvorenog koda za mnoge platforme i zasnivan je na Mozillinom kodu. Mali je, brz i jednostavan za korištenje, te pruža mnoge napredne značajke.
+App[hr]=FlightGear;FlightGear je simulator leta otvorenog koda koji podržava više platformi.
 App[hr]=FooBillard;Foobillard je besplatna OpenGL biljarska igra za Unix sa realističnom fizikom, AI igračima i raznim tipovima igara kao što su karambol ili snooker.
 App[hr]=GCC;GCC, GNU Kompajler Kolekcija, podržava nekolicinu jezika. Ovaj port instalira C, C++, Fortran, i Java podršku kao gcc45, g++45, gfortran45, i gcj45, za svaki posebno.
+App[hr]=Gbrainy;Gbrainy je zabavna mozgalica.
 App[hr]=Gecko-Mediaplayer;Gecko Media Player je dodatak za preglednik koji koristi GNOME MPlayer za izvođenje multimedije u pregledniku. Trebao bi raditi sa svim preglednicima na Uniksoidnim sustavima (Linux, BSD, Solaris) koji koriste NS4 API (Mozilla, Firefox, Opera, itd.).
 App[hr]=Gens;Gens je besplatan Sega Genesis emulator. Ima mnogo značajki i vro dobru kompatibilnost koja je preko 90%.
 App[hr]=Gimp;GIMP je dizajniran da pruža intuitivno grafičko sučelje za svekolike operacije obrade slika.
+App[hr]=GnomeChess;Grafičko sučelje za crafty, za GNOME okruženje. Radi sa šahovskim programima i serverima - također je PGN preglednik.
 App[hr]=GnomeMPlayer;GNOME Mplayer je jednostavno grafičko okruženje za MPlayer. Namijenjen da bude lijep izvođač i pruža jednostavno i pregledno sučelje prema MPlayer-u. GNOME MPlayer ima bogat API koji je dostupan preko DBus protokola. Koristeći DBus možete kontrolirati jedno ili više instanci GNOME MPlayer-a iz jedne naredbe. Izvođač se može koristiti za pregledavanje medije na web stranicama kad se koristi zajedno sa Gecko Mediaplayer-om
+App[hr]=GnomeMemoryBlocks;Ovo je Gnome verzija igre memoriranja blokova, koja je originalno došla iz Semantec kolekcije igara za Windows 3.11.
+App[hr]=Gorilla;Password Gorilla je više platformski upravitelj lozinki. Kompatibilan je sa 
+App[hr]=HeyU2;HEYU je tekstualno zasnivan konzolni program za udaljeno kontroliranje svijetla i  uređaja u kućanstvu ili uredu.  Dostupan je pod licencom besplatnog i  otvorenog koda.
 App[hr]=Imagination;Imagination je jednostavan DVD slide show kreator. Koristi sox i ffmpeg za stvaranje slide shows koji se sastoje od slika i zvuka.
 App[hr]=Irssi;Irssi je IRC client za UNIX sustave koji radi u terminalu. Također podržava SILC i ICB protokole preko dodataka.
 App[hr]=JD;jd - 2ch preglednik
+App[hr]=Jag;JAG is arkadna 2D puzle igra slična KDiamonds, Cradle of Rome, Big Kahuna Reef itd. Cilj JAG-a je uništiti sve mete na svakom nivou, i to napraviti unutar određenog vremena.
 App[hr]=Java JRE;Java Runtime Environment (JRE) omogućava krajnjim korisnicima korištenje Java aplikacija.
 App[hr]=JavaJDK;Java SE Development Kit (JDK) uključuje Java Runtime Environment (JRE) i naredbeno-linijske razvojne alate koji su korisni pri razvoju appleta i aplikacija.
 App[hr]=Jokosher;Jokosher je jednostavan ali ipak moćan muli-track studio. Sa njime možete stvarati i snimati glazbu, podcastove i više, sve iz integriranog i jednostavnog okruženja.
 App[hr]=K9Copy;K9Copy je mali alat za kopiranje DVD-a. DVD video je kompresiran sa Vamps programom.
 App[hr]=KBackup;KBackup je program za izradu sigurnosnih kopija za UNIX sustave. Podržava sve podatkovne pogone podržane od strane OS-a. Može se koristit tar ili afio za stvaranje arhiva. Može sažimati koristeći gzip. Podržava listu uključenja i isključenja te spremanje kopije u datoteku.
+App[hr]=KDEGames4;Kolekcije igara koje obično dolaze u paketu sa KDE4 okruženjem. Ova kolekcija uključuje kartaške, strateške, arkadne, i ostale igre.
 App[hr]=KDESvn;Kdesvn je još jedan klijen za Subversion. Koristi KDE API za razliku od GAMBAS-a te koristi Subversion razvojni API umjesto analiziranja izlaza naredbene linije što većina drugih klijenata zapravo rade.
+App[hr]=KFreeRings;KFreeRings je mala puzzle igra
 App[hr]=KMysqladmin;KMysqladmin je softver za upravljanje mysql-poslužiteljima napisan u QT-u i KDE-u.
 App[hr]=KOffice;KOffice je besplatan, integriran uredski alat za KDE, K grafičko okruženje.
+App[hr]=KPicFramer;KPicFramer je mala kartaška igra za K desktop okruženje.
 App[hr]=KPovModeler;KPovModeler je program za kompoziciju i modeliranje POV-Ray(TM) scena u KDE-u.
+App[hr]=KPuzzle;KPuzzle je jigsaw puzle igra za KDE okruženje.
 App[hr]=Kasablanca;Kasablanca je ftp klijent, napisan u c++, koristi kde biblioteku. Neke od značajki su podrška za enkripciju (auth tls), fxp, oznake.
 App[hr]=KlamAV;KlamAV je moćno KDE sučelje za ClamAV (antivirusni) softver.
 App[hr]=Konversation;Konversation je grafički IRC klijent.
+App[hr]=LMarbles;LMarbles je igra nalik na Atomix i inpirirana je njome. Cilj je razmjestiti figuru od pojedinačnih komada u ograničenom vremenu kako bi dosegli sljedeći nivo.
 App[hr]=Last.fm;Last.fm je internet radio iz Ujedinjenog Kraljestva i web sjedište zajednice slušatelja glazbe, osnovan 2002. Tvrdi da ima milijun aktivnih korisnika iz više od 200 zemalja.
+App[hr]=LibreOffice;LibreOffice je besplatan i moćan paket otvorenog koda, koji vam nudi 6 aplikacija sa pregršt značajki za stvaranje dokumenata i procesiranje podataka: Writer, Calc, Impress, Draw, Math i Base.
+App[hr]=Lightspark-devel;Lightspark je alternativan Flash Player implementiran sa llvm-zasnivanim ActionScript JIT kompajlerom i podrškom za hardversko renderiranje.
 App[hr]=Lynx;Lynx je tekstualni web preglednik.
 App[hr]=Lyx;Lyx je procesor dokumenta koji stimulira pisanje bazirano na strukturi dokumenta (WYSIWYM) a ne jednostavno po izgledu (WYSIWYG). Lyx combinira moć i fleksibilnost TeX/LaTeX sa grafičkim okruženjem koji je jednostavan za korištenje.
 App[hr]=MAME;MAME stoji za Multiple Arcade Machine Emulator. Kad se koristi zajedno sa preslikama originalnih ROM arkadnih igara i disk podacima, MAME reproducira tu igru što je moguće sa većom vjerodostojnošću na modernim osobnim računalima. MAME trenutačno može emulirati nekoliko tisuća različitih klasičnih arkadnih igara od kasnih sedamdesetih do današnjih dana.
 App[hr]=MESS;MESS je akronim koji stoji za Multi Emulator Super System. MESS će više ili manje vjerodostojno reproducirati računalo i konzolne na PC-u. MESS trenutačno može emulirati preko 250 sistema od prethodnih 5 dekada. MESS emulira hardver sistem i ponekad koristi preslike ROM diskova za pokretanje programa i igara. Dakle, takvi sistemi NISU simulacije, već aktualne emulacije hardvera.
 App[hr]=MLDonkey;MLdonkey je najmoćnija peer2peer aplikacija za edonkey2000 mrežu!
+App[hr]=Minetest;Igra inspirirana Infiniminer/Minecraft
+App[hr]=Minitunes;Minitunes je još jedan izvođač glazbe, ali bolji. Minitunes pruža jedinstveno iskustvo slušanje glazbe sa jasnim i inovativnim okruženjem.
+App[hr]=Mupen64;Mupen64 je Nintendo 64 emulator sa svim zvukovnim i grafičkim dodatcima potrebnim za korištenje.
+App[hr]=NetSurf;NetSurf je lagan i više platformski web preglednik. Podržava HTML 4 i CSS standarde i pruža maleno, brzo, i opsežno rješenje za web preglednik. NetSurf je originalno napisan za RISC OS.
 App[hr]=Nexuiz;Nexuiz je 3d igra bitke do smrti, napravljena online od tima programera pod nazivom Alientrap. Zahtjevi: 200mb slobodnog prostora na disku
+App[hr]=OpenOffice;OpenOffice.org je otvorenog koda, razvijen od strane zajednice, više platformski uredski paket aplikacija. Uključuje značajne aplikacije za radnu površinu, kao što su procesor teksta, proračunske tablice, upravitelj prezentacija, i program za slikanje, sa korisničkim sučeljem i skupom značajki sličnim sa drugim uredskim paketima.
+App[hr]=OpenSSN;OpenSSN je moderan simulator podmornice koji je fokusiran na jednostavno kontroliranje podmornice, puštajući da se igrač fokusira na taktiku.
 App[hr]=Opera;Opera je potpuno opremljen internet alat sa e-poštom, bittorrent-om i irc klijentom. Nagrađivani Opera Web preglednik je najbrži i najsigurniji besplatan web pregledik dostupan danas. Iskušajte ga kako bi se uvjerili u sjajan doživljaj interneta sa Operom.
 App[hr]=Pro Evolution Chapping;Potezna igra nogometa na ploči.
 App[hr]=QComicBook;QComicBook je preglednik arhiviranih stripova koji sadrže jpeg/png slike, koji je usmjeren da bude prikladan i jednostavan za korištenje.
@@ -1884,33 +1909,39 @@
 App[hr]=Secret Maryo Chronicles;Tajne Maryo Kronike je dvodimenzionalna, sklizajuća u stranu, trči i skači igra koja koristi platformski neovisnu SDL biblioteku. Uključuje ugrađen uređivač nivoa koji se može koristiti za jednostavno stvaranje vaših vlastitih nivoa i svjetova.
 App[hr]=SpliX;SpliX je skup CUPS pokretača za printere za SPL (Samsung Printer Language) printere. Ako imate takav printer, trebate skinuti i koristiti SpliX.
 App[hr]=Sylpheed;Sylpheed je jednostavan, lagan ali prepun značajki, i jednostavan za korištenje klijent e-pošte (MUA).
+App[hr]=TaxiPilot;TaxiPilot je zasnivana na Spacetaxi C64 igri. Cilj je pokupiti putnike koji čekaju na nekoliko platformi i voziti ih do odredišta do kojeg žele stići.
 App[hr]=The Battle for Wesnoth;Bitka za Wesnoth je strateška potezna igra sa fantazi prizvukom. Formirajte slavnu vojsku, postupno poboljšavajući neiskusne novake u očvrsnute veterane. U kasnijim igrama, pozovite vaše najjače ratnike i formirajte ubitačnu vojsku od koje se nitko neće moći oduprijeti! Odaberite jedinice iz velike skupine specijalista, i napravite silu sa pravim moćima koja će se dobro boriti na svakavim terenima protiv svakojakih neprijatelja.
 App[hr]=The Fish;The Fish pruža grafički alat (sa GTK+, Qt i ncurses sučeljem) za upravljanje i uređivanje sistemskih varijabli spremljenih u /etc/defaults/rc.conf i /etc/rc.conf.
 App[hr]=Thunderbird;Mozila Thunderbird je redizajn Moziline komponente pošte sa ciljem da postane više platformska samostalna aplikacija koristeći XUL jezik korisničkog okruženja. Pogledajte Mozila Thunderbird stranicu projekta za više informacija.
 App[hr]=Transmission;Transmission je sazdan da od samog početka bude lagan ali moćan BitTorren klijent. Njegovo jednostavno, intuitivno sučelje se čvrsto integrira u bilo koje vaše okruženje. Transmission uspostavlja ravnotežu između pružanja korisnih mogućnosti ali bez glomaznih značajki. Štoviše, besplatan je za svačije korištenje i preinake.
 App[hr]=Trigger;Trigger je besplatna rally igra utrkivanja auta. Zabava za cijelu obitelj! Vaša trka je niz od 6 pravaca, sa rastućom težinom. Trigger je veoma prilagodljiv. te je lako dodati nove nivoe i vozila.
+App[hr]=TuxType;tuxtype je obrazovna igra tipkanja za djecu u kojoj je zvijezda Tux, Linux pingvin.
 App[hr]=Twinkle;Twinkle je softverski telefon za komunikaciju govorom preko IP-a koristeći SIP protokol. 
 App[hr]=Ultimate Stunts;Ultimate Stunts je remejk glasovite DOS-game stunts. Utrkivanje u Ultimate Stunts uključuje neke spektaktularne podvige, kao što su petlje, čepovi, preskakanje mostova, itd., ali najbolja stvar je što možete napraviti vlastite staze!
-App[hr]=VLC;VLC - više platformski media izvođač i poslužitelj streama. VLC media izvođač je visoko portabilan multimedia izvođač za različite audio i video sadržaje (MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, mp3, ogg, ...) kao i DVD-ove, VCD-ove i različite stream protokole. Također se može koristiti kao poslužitelj stream-a u unicast-u i multicast-u u IPv4 ili IPv6 na široko pojasnim mrežama.
+App[hr]=VLC;VLC - više platformski izvođač medije i poslužitelj streama. VLC media izvođač je visoko portabilan multimedijski izvođač za različite audio i video sadržaje (MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, mp3, ogg, ...) kao i DVD-ove, VCD-ove i različite stream protokole. Također se može koristiti kao poslužitelj stream-a u unicast-u i multicast-u u IPv4 ili IPv6 na široko pojasnim mrežama.
 App[hr]=VisualBoy Advance;VBA je najbolji i najpopularniji Gameboy Advance emulator. Emulira GBA, GBC, SGB rom-ove. Podržava ZIPirane rom-ove, tako da nakon skidanja datoteka sa mreže iste ne morate odpakiravati.
 App[hr]=VisualBoyAdvance;VBA je najbolji i najpopularniji Gameboy Advance emulator. Emulira GBA, GBC, SGB rom-ove. Podržava ZIPirane rom-ove, tako da nakon skidanja datoteka sa mreže iste ne morate odpakiravati.
 App[hr]=WOL;wol provodi Wake-On-LAN. Budi sklopovlje koje je usuglašeno sa Magic Packet.
 App[hr]=Warzone 2100;Warzone 2100 je strateška igra u stvarnom vremenu, koja ima jedinstvene aspekte. To uključuje različite tehnologije radara, i visok fokus na artiljerijske i protu-baterijske tehnologije, kao i česte filmske dopune kako se igra razvija, kao što su i različito dizajnirana pokretna sredstva. Najmanji zahtjevi:  OpenGL1.3 kompatibilna grafička kartica i pokretački programi (ie. geforce, radeon).
 App[hr]=Warzone2100;Warzone 2100 je strateška igra u stvarnom vremenu, koja ima jedinstvene aspekte. To uključuje različite tehnologije radara, i visok fokus na artiljerijske i protu-baterijske tehnologije, kao i česte filmske dopune kako se igra razvija, kao što su i različito dizajnirana pokretna sredstva. Najmanji zahtjevi:  OpenGL1.3 kompatibilna grafička kartica i pokretački programi (ie. geforce, radeon).
 App[hr]=Wesnoth;Bitka za Wesnoth je strateška potezna igra sa fantazi prizvukom. Formirajte slavnu vojsku, postupno poboljšavajući neiskusne novake u očvrsnute veterane. U kasnijim igrama, pozovite vaše najjače ratnike i formirajte ubitačnu vojsku od koje se nitko neće moći oduprijeti! Odaberite jedinice iz velike skupine specijalista, i napravite silu sa pravim moćima koja će se dobro boriti na svakavim terenima protiv svakojakih neprijatelja.
+App[hr]=Wine;Wine je emulator za Microsoft Windows (učitavač programa) sposoban pokretati Windows aplikacije na i386 i kompatibilnim procesorima. Windows programi pokrenuti u Wine-u se ponašaju kao što bi se izvorni ponašali, izvršavani bez gubitaka performansi, sa sličnim izgledom kao i druge aplikacije na vašoj radnoj površini. Mnogo aplikacija već rade, više ili manje, uključujući Microsoft Office pakete i pregršt igara.
 App[hr]=Wings3D;Wings3D je poligon mesh modeler otvorenog koda inspiriran Nendo-om. Dozvoljava vam intuitivno pravljenje 3D mesheva i dodjeljivanje materijala istima.
 App[hr]=Wings;Wings3D je poligon mesh modeler otvorenog koda inspiriran Nendo-om. Dozvoljava vam intuitivno pravljenje 3D mesheva i dodjeljivanje materijala istima.
 App[hr]=Wipe;Wipe je alat za brisanje datoteka i blokova na uređajima
 App[hr]=Wolfenstein: Enemy Territory;Wolfenstein: Enemy Territory (također zvan jednostavno Enemy Territory ili ET) je besplatna multiplajer pucačina u prvom licu postavljena u Drugom svjetskom ratu. Prvotno planirana da bude izdana kao komercijalna ekspanzija za popularan FPS Return to Castel Wolfenstein i kasnije kao samostalna igra. Međutim, zbog problema sa singleplajer aspektom igre, multiplajer dio je izdan 29. Svibnja 2003 kao besplatna samostalna igra.
 App[hr]=XMMS;XMMS --- X Multimedija Sistem. XMMS je izvođač multimedije zasnivan na Winamp izgledu. Trenutačno podržava mpeg layer 1/2/3, wav, au, CD glazbu, itd.
 App[hr]=XSane;XSane je grafičko sučelje za skeniranje. Koristi SANE biblioteku kako bi se povezalo sa skenerima. Ovo znači da XSane sam za sebe ne podžava nijedan skener.
+App[hr]=XXXTerm;xxxterm je minimalističan web preglednik. Teži da bude poput vi-a za korisnike koji koriste najviše tipkovnicu a da pritom i dalje održava tradicionalno ponašanje web preglednika. Licenciran pod ISC. Koristi webkit i GTK+. 
 App[hr]=Xarchiver;Xarchiver je neovisno sučelje radne površine za arhiviranje podataka. Podržani su svi uobičajni tipovi arhiva. Rukovanje RPM i ISO je moguće bez rpm i isodump izvršnih datoteka.
 App[hr]=Xine;xine je besplatan izvođač multimedije. Izvodi CD-ove, DVD-ove i VCD-ove. Također dešifrira multimedijalne datoteke poput AVI, MOV, WMV, i MP3 sa lokalnih disk pogona, a prikazuje i multimediju preko Interneta. Interpretira većinu najčešćih multimedijalnih formata poznatih danas kao i neke od manje poznatih formata.
 App[hr]=ZSNES;Emulator Super Nintendo Entertainment System (SNES) samo za x86, sa boljim ocjenama kompatibilnosti u usporedbi sa snes9x.
 App[hr]=Zenity;Zenity omogućuje stvaranje i prikazivanje dijaloških okvira iz naredbene linije. Omogućujući jednostavan način stvaranja grafičkog sučelja za skriptu ljuske.
 App[hr]=Zenmap;Zenmap je službeno grafičko sučelje za Nmap, alat skeniranja portova. Prvotno zasnovan na Umit-u, zamijenio je NmapFE od Nmap 4.50. Također uključuje python zasnovane Nmap alate (trenutačno Ndiff).
+App[hr]=ZoneMinder;Zoneminder je GPL rješenje za sigurnosne i nadzorne kamere. Potpuno web-zasnivano sučelje za pregedavanje i analiziranje sigurnosnih kamera. 
 App[hr]=Zsh;Zsh je ljuska namijenjena interaktivnom korištenju, iako je također moćan skriptni jezik, Mnoge korisne značajke od bash, ksh i tcsh su uključene u zsh, kao i mnogo originalnih. Uvodni dokument detaljnije opisuje neke jedinstvene zsh značajke.
 App[hr]=aMule;aMule je eMule klijent za eD2K i Kademlia mreže, podržava više platformi.
+App[hr]=ePSXe;ePSXe je Sony Playstation emulator. Koristi popularan PSEmu Pro plugin sustav. Ovo je Linux verzija.
 App[hr]=ioUrbanTerror;Urban Terror je totalna konverzija za Quake III Arena koja više ne zahtjeva tu igru za pokretanje.  Koristi svoj vlastiti engine, koji je otvorenog koda pod GPL-om i može se slobodno distribuirati. Urban Terror je sličan Counter Strike, ali je manje fokusiran na realizam i igra se brže, što je omogućeno sa strafe skakanjem, koji kad se kombinira sa skakanjem po zidovima može dovesti do vrlo brzog kretanja i prekrasnih skokova.  Urban Terror ima 7 modova igre, 25 mapa i 15 oružja.
 App[hr]=ntop;ntop je fleksibilan i bogat značajkama alat za praćenje i traženje problema na lokalnim mrežama. Nudi naredbeno-linijsko i web sučelje, sa ugrađenim web poslužiteljem. ntop se zasniva na libpcap-u.
 App[hr]=png2ico;Pretvara PNG datoteke u Windows ikone.
More information about the Commits mailing list